Hava Durumu

'AK Parti kongresi sonbahara kalmayabilir'

İttifak tartışmalarıyla ilgili değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Kapımız kimseye kapalı değil. Siyasi partiler ülke gerçekliğini görmeleri gerekir. Ama bunu görmeyen arkadaşlar varsa bunu görmeyen siyasiler varsa yalvaracak halimiz yok" dedi. Yazıcı, AK Parti kongresinin sonbahardan önce yapılabileceğine de işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'AK Parti kongresi sonbahara kalmayabilir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Siyasetin bir numaralı gündemi 'partiler arası ittifak'la ilgili değerlendirme yapan Yazıcı, "Muhafazakar, milliyetçi gibi isimlerle tanımlanan partilerin küme oluşturması çok doğal. Bu ittifaka gelebilecek partiler belli. Yapılan düzenleme bir partiye özgü değil. Bu çerçevede MHP deklera etmiş, AK Parti uygun görmüş birlikte çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde partiler arası görüşme oluyor. Saadet Partisi'ni dışlamamız söz konusu değil veya benzer partileri..." dedi.

'YALVARACAK HALİMİZ YOK'

"Bizim ittifak çerçevesinden bakışımız 80 milyonu kapsayıcıdır" diyen Yazıcı, "Bu hedefe katkı sağlayacak partilere bu ittifak alanı açıktır. Kaldı ki kimseyle bir ittifak yapmış değiliz, MHP ile ittifak yapacağımız gözüküyor. Kapımız kimseye kapalı değil. Siyasi partiler ülke gerçekliğini görmeleri gerekir. Ama bunu görmeyen arkadaşlar varsa bunu görmeyen siyasiler varsa yalvaracak halimiz yok" ifadelerini kullandı.

KONGRE ERKEN OLABİLİR

Eylül ayında yapılması beklenen AK Parti Olağan Kongresi'ne de değinen Yazıcı, kongrenin erkene alınabileceği mesajını verdi. Yazıcı, "Bunun en son tarihi eylül 2018'de diyoruz ama belki de sonbahara bırakmayabiliriz. Karar verilmiş bir durum yok, bunu değerlendireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.