Hava Durumu

AK Parti kurucularından olan Şahin Sevinç, Bursa CHP'den aday adaylığını açıkladı

AK Parti Yıldırım İlçe kurucu kadrosu içerisinde yer alan Şahin Sevinç, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti kurucularından olan Şahin Sevinç, Bursa CHP'den aday adaylığını açıkladı

-H. Gül Kolaylı-

Muş dernek temsilcilerinin de katıldığı açıklamaya başta İl Başkanı Hüseyin Akkuş olmak üzere CHP Bursa il örgütü de destek verdi.

Açıklamayı izlemeye gelen Şahin Sevinç "dik dur eğilme bu halk seninle" sloganlarıyla karşılanırken, Muş hemşeri dernekleri de pankart açtı. Toplantıyı izleyenler arasında baretli inşaat işçilerinin olması ise dikkat çekti.

ADALET, ADALET, ADALET...

Şahin Sevinç şöyle konuştu: "Hz. Ali'ye sormuşlar, 'devletin dini var mı?' diye! 'Evet'diye yanıt vermiş, 'Devletin dini adalettir' demiş. Adalet, adalet, adalet. Biz de bu adaletin tesisi için karşınızdayız. Özgürlük, eşitlik, kardeşçe yaşam ve adaletli bir ülke arzusuyla bugün karşınızdayım. Hakça bölüşüm için, demokratik mücadele için, halkın hür iradesini temsil etmek için bugün karşınızdayım. Modern toplumlarda devletin amacı sınıfsal çatışmaları azaltmak ve her sınıf mensubuna eşit gelişim hakkı sağlamaktır. İşte ideallerimiz bunlar. Bu inançla karşınızdayım. Hepimiz biliyoruz ki, demokratik hak ve özgürlüklerimize zincir vuruldu.  Bu zinciri hep birlikte kırmak için buradayım. Aydınlık yarınlara hep beraber yürümek adına CHP çatısı altındayım ve bu amaçla milletimin vekili olmak üzere aday adayıyım. Bugüne kadar mazlumların nasırlı ellerin emekçilerin kardeşçe yaşam isteyenlerin her daim hizmetinde oldum.  Bundan sonra da statüm ne olursa olsun hayatımı böyle yaşayacağım. Bu yüzden hak hukuk, adalet adına artık tamam diyoruz... Bizler ötekileştirmeye, gruplaştırmaya hayır diyoruz."

İl Başkanı'na dönerek, "Sevgili İl Başkanım, bu iş tamamdır" diyen Sevinç,  CHP rozetini İl Başkanı Akkuş'tan almak istediğini söyledi.

Rozeti takılan Sevinç,  AK Parti'den CHP'ye geçişini ise temsili bir öyküyle açıkladı:

"Ben neden bu taraftayım diye... Muş'a doğru yola çıktım. Otobüs Ankara'ya düzgün gitti. Kırıkkale'den sonra şoför uyudu. İki kez uyardım. Sonra dedim ki 'Bu otobüs Muş'a kadar gitmez, şarampole yuvarlanır. Kayseri'ye varmadan eşimin çocuklarımın elimden tuttum 'ben bu otobüsten iniyorum' dedim. Akrabalarıma da dedim ki benimle gelmek isteyen varsa gelsin ve taksiye bindim..."

"13 derneği temsilcileri, kanaat önderlerimiz burada. Hepsine teşekkür ediyorum" diyen Şahin Sevinç sözlerini "Dev çınarın yeni filiziyim" diye noktaladı.

AKKUŞ: DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Toplantıda söz alan Hüseyin Akkuş ise toplumun her kesiminden CHP'ye teveccüh olduğuna dikkat çekerek aday adaylarının da bunun göstergesi olduğuna atıfta bulundu.

"CHP'nin Bursa'da ve Türkiye'de yaşadığı dip dalgasını birlikte görüyoruz" diyen Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her hafta 5 milyar doların dışarı çıktığını düşünürsek, şu anda doların petrol ürünlerinden benzine yüksek zamların oluştuğu bir ortamda Sayın Genel Başkanımızın demokrasi uğruna paylaştığı bir konu vardı. O da ülkenin demokratikleşmesiydi. 15 arkadaşımızı İyi Parti'ye misafir olarak gönderdik. Şu anda cezaevinde milletvekilleri, gazeteciler cezaevinde. 15 arkadaşımız dün yuvaya döndü. Kendilerine hoş geldin diyorum. Geçmiş dönemde aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de aynı süreci işletmişti. Aday olamıyordu, CHP Anayasa değişikliği konusunda o günkü siyasal partiye destek verdi. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük hepimize gerekli. CHP 1923'ten beri Görüyorsunuz demokrasi şöleni yaşıyoruz.

Sadece tavanda değil tabanda da. Yüzlerce, binlerce arkadaşımız geliyor ve siyasal tarihte olmayacak şekilde birlikte aday adaylarımızı açıklıyoruz.  Biz şunu önemsiyoruz. 48 aday adayı arkadaşımız var. Hepsi bizim için çok değerli. Hiç kimse kariyer mücadelesi içinde siyaset yapmıyor. Şahin arkadaşımla da bire bir konuştuğumda kariyer mücadelesi yapmadığını, demokrasi mücadelesi için CHP'de siyaset yaptığını söyledi. Biz şu anda 24 Haziran'a kadar olan reklam arası denen 16 yıllık dönem bitecek. Bitmeli, 25 Haziran tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı aydınlık Türkiye'nin yeniden kuruluşunu birlikte izleyeceğiz... "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.