Hava Durumu

AK Parti-MHP ittifakının adı belli oldu

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili, "Bir süre sonra Afrin'in kuşatmasına geçilecek" dedi. Erdoğan, çocuk istismarı suçlarına yönelik ise en ağır cezalar için adımların atılacağını söyledi.  Erdoğan, AK Parti ve MHP arasındaki ittifakın adını "cumhur ittifakı" olarak duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti-MHP ittifakının adı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  Erdoğan konuşmasının başında Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değindi ve şehir merkezi kuşatmasının yakında olacağını söyledi. "32. gününe giren Zeytin Dalı Harkatı'nda bin 715 teröristi etkisiz hale getirdiğimiz operasyonda 32 de şehidimiz var" diyen Erdoğan, "Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Biz yaşanılabilir ve güvenli bölge haline getirmek için girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

BOYNUMUZUN BORCU

"Türkiye'nin ve Türk milletinin kırmızı çizgilerini yok sayanlara alınlarının ortasına bu çizgileri göstermek boynumuzun borcudur" diyen Erdoğan, "Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bu soruyu soranlar batılı tarihçilerin yazdıkları kitapları okusunlar. Dedelerinden veya onların babalarından savaşanlar varsa onlara sorsunlar. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin'e gelsinler. Bu tokadın hak edenden başkasına atılmadığını da soruşturup öğrensinler" ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞA İSTİSMAR ALÇAKLIKTIR

Çocuklara yönelik istismarla ilgili yasal hazırlık yapıldığını belirten Erdoğan, "Masum olan çocuklarımız rabbimizin bize emanetidir. Bu masumların her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğundadır. Son günlerde karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakta saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklar konusunda düşünmeye yöneltmelidir. Çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alenen toplumu çöküşe götürecek dinamittir birer alçaklıktır" dedi.

EN AĞIR CEZA...

Bu konudaki bilincin artırılması hususunda çalışma başlatıldığını belirten Erdoğan, "Bu heyet çok kısa süre içinde değerlendirmeler ışığında çözüm tekliflerini getirecek. Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler neyse alınacaktır, adımları atılacaktır. Bu tür konuların beklemeye uzatmaya tahammülü yoktur. Bu tür suçları işleyenlerin tüm indirimlerin kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletin gözünde ve toplumda açılan yaralar bir insanı öldürmekle aynıdır" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.  AK Parti ve MHP arasındaki ittifakın adıyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan, "İttifakın adına cumhur ittifakı diyebiliriz" dedi.

'İDAM İÇİN CHP'NİN DESTEĞİ LAZIM'

Erdoğan, çocuğa yönelik cinsel istismara yönelik idam cezası tartışmaları için de "Şu anda mevcut yasalar içinde idam yok ve böyle bir değişikliğin yapılabilmesi için ana muhalefetin de buna destek vermesi gerekir" diye konuştu.

ZİNA DÜZENLEMESİ

Erdoğan, sözlerinin devamında da şunları söyledi: "Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.