Hava Durumu

'AK Parti'nin yanındayız'

MHP lideri Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen yeni hükümet sisteminin tesisi için, AK Parti'yle sonuna kadar birlikte ve yanyana mücadele edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'AK Parti'nin yanındayız'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Bahçeli'nin en dikkat çeken açıklaması, "Şimdi beni iyi dinleyin!" diyerek başladığı "AK Parti'yle birlikte, sonuna kadar yanyana mücadele" çıkışı oldu. "15 Temmuz'dan bugüne süre gelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak ve siyasi duruşumuz tartışmasız muhafaza edilecektir" diyen Bahçeli "7 Ağustos Yenikapı ruhu ve halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini 2019'da tam manasıyla tesis etme maksadıyla sonuna kadar birlikte ve yanyana mücadelemiz sürecektir. Türkiye'nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşması için, 15 Temmuz'dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynı şekilde devam edecektir. Türkiye'nin geleceği için, millet iradesiyle aynı hizada, kümede ve safta duracağız. Bu Milliyetçi Hareket Partisi'nin sözüdür. Bunun adına kim ne diyorsa desin, kendi bilecekleri iştir" ifadelerini kullandı. 

CHP'YE ATATÜRK ÇIKIŞI

Bahçeli, grup konuşmasında, son günlerin sıcak konusu Atatürk tartışmasına da değindi. Bahçeli, "Son günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te artan ilgiliden, yoğunlaşan sevgiden memnuniyet duyuyorum, devamını temenni ediyorum. Aziz Atatürük'ün siyaset üstü kalması samimi fikrimdir. Atatürk kimsenin tekelinde değildir. Hele hele PKK, FETÖ yörüngesine giren CHP'nin, Atatürk'ün adını almaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır. Artık Atatürk hiç kimsenin siyaset dövüşünün konusu olmayacaktır. Atatürk'e alaka yükseliyormuş, ne var bunda; olması gereken bu değil mi? Son zamanlarda herkes Atatürk demeye başlamış, ne güzel işte bunu polemik hadisesi yapmak hakiki mi? Yüzde 50+1 nelere kadirmiş, Atatürk konusu abartılıyormuş. Laf cambazlığını bırakın, közlenmiş düşmanlığı geçin, uçuk kaçık beyanları atınız... Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetidir..." dedi.

SEÇİM BARAJI

Bahçeli ayrıca, geçtiğimiz günlerde seçim barajıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerin bilerek saptırıldığını söyledi ve "Bunlara hakikaten acıyorum" diyerek "Farkındayım, çalıdan gül bitmez, cahile söz yetmez ama olsun doğru bildiklerimizi haykırmayı sürdüreceğiz. Yüzde 10 barajı ağır bir barajdır dedim. Buna itiraz eden çıkmamıştır. 12 Eylül'ün sonrasında yeniden siyasi yapılanma sürecinde yüzde 20-25 arasında il barajı, yüzde 10 ülke barajı oluşmuştur dedim, bu yok sayılır mı?..12 Eylül sonrası inşa edilen barajla, Millyetçi Hareket Partisi ve Milli Selamet Partisi'nin silinmesi hedeflenmiştir. Barajın aşağıya çekilmemesi sonucunda, 1991'de olduğu gibi ittifaklarla bu barajın aşılması mümkün olmuştur. Artık bu kadar zorlamalar ve dayatmalarla, birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, istikrar ve normalleşme sürecine gelebilirz, bunun çalışması yapılmalıdır. Yüzde 5 mi 6 mı 7 mi olur yoksa 10 olarak mı kalır? Böyle mi devam etmeli, bunları görmek lazımdır. Özet olarak söylediklerim bunlardır" ifadelerini kullandı.

SORUNUMUZ YOK

"Bildik korodakiler saldırmaya, MHP'yi karalamaya başlamışlardır" diyerek partisini eleştirenlere tepki gösteren Bahçeli, "Şunu herkes bilsin ki, MHP'nin baraj maraj sorunu asla yoktur. Aziz milleitmizin muazzam desteği bunun en açık göstergesidir. MHP selin önündeki kütük değil, bizzat selin ta kendisdir. Biz barajdan korktuğumz içind değil Türkiye'nin 16 Nisian halk oylamasından sonra değişen hükümet etme sistemiyle beraber ortaya çıkan siyasal zaruretten, üstelik bağımsız adaylar ve ittifaklarla barajın delinmesi nedeniyle düşüncelerimizi paylaştık... Seçim barajı cidid bir sorun, önemli bir adaletsizliktir..." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.