Hava Durumu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Ateşle onuyorlar...'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yapıyor. Çelik, Doğu Akdeniz meselesine ilişkin, "Diplomasi isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Biz masada olmaya hazırız ama haklarımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı. Çelik, Azerbaycan-Ermenistan gerilimiyle ilgili "Ateşle onuyorlar. Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Ateşle onuyorlar...'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yapıyor. 

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

"(Başkentte sağlıkçılara saldırıya ilişkin) Bu barbarlığın hiçbir açıklaması olmaz. AK Parti olarak süreci yakından takip ediyoruz.

ERMENİSTAN'A UYARI

Dün Ermenistan'ın saldırısında bir Azeri kardeşimiz şehit düştü, Allah'tan rahmet diliyoruz. Buradan bir kez daha Ermenistan'ı uyarıyoruz. Türkiye açısından bunlar asla kabul edilemez. Ermenistan ateşle oynadığını bilsin. Bölgedeki kargaşa çıkarma faaliyetlerinin odak noktası Ermenistan'dır. Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır. Ermenistan'a ateşle oynamaması konusunda bir kez daha uyarılarımızı iletiyoruz.

Yüz yüze eğitim kademeli olarak başladı. Öğrenci kardeşlerimize öğretmenlerimize, velilerimize sağlıklı bir dönem diliyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Eğitim ile ilgili hem Sağlık Bakanlığımız hem Milli Eğitim Bakanlığımız çeşitli önlemler aldı.17 milyon öğrencimiz covid şartları nedeniyle evlerinde eğitime devam edecekler.

"BM'Yİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virgina Gamba, terör örgütü PYD/PKK'nın kamuflajı olan SDG örgütünün yöneticileriyle video konferans yoluyla görüştü. Bu bir teröre destek verme girişimidir, bunu bir BM yetkilisi gerçekleştirmiştir. Şiddetle kınıyoruz.

"TÜRKİYE ÖN KOŞULSUZ MÜZAKEREDEN YANADIR"

Doğu Akdeniz'deki görüşmeler devam ediyor. Burada şunu söylemek isteriz ki Türkiye bir diplomasi devletidir. Hakkaniyet ve hukuk temelinde yürümek için Türkiye'den daha iyi bir muhatap yoktur. Türkiye defalarca hem Miçotakis hem de Çipras döneminde görüşme çağrısı yaptı. Karşı taraf diplomatik görüşmelere yanıt vermedi. 

Biz çatışma arayan devlet değiliz müzakere, diplomasi devletiyiz. Bölge barışından kendimizi sorumlu hisseden köklü bir devletiz, bu sorumluluk içerisinde hareket ediyoruz.

Ne zaman müzakere girişimi olsa, mesela Almanya'nın aracı olduğunda yaşandığı gibi Yunanistan hep başka devletlerle korsan anlaşmalar yaptı. 

Türkiye büyük bir devlet aklıyla bölgesel barış ve refah amacıyla bu süreci yürüttü. Diplomasi isteyenlere kapımız sonuna kadar açık.

Biz masada olmaya hazırız ama haklarımızı koruyacağız.

"DOĞU AKDENİZ'DE İSTİKRAR VE BARIŞ İSTİYORUZ"

Doğu Akdeniz'de barış ve istikrar istiyoruz. Kıyıdaş ülkelerle müzakereye her zaman hazırız.

ABD'den beklediğimiz tarafsızlık pozisyonuna geri dönmesidir.

Müttefiklerimizden sağduyulu adımlar bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.