Hava Durumu

AK Partili belediye başkanı görevinden istifa etti: 'Ayağım gitmiyor'

Tam bir ay önce yapılan 31 Mart seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak Pursaklar Belediye Başkanı seçilen AK Partili Ayhan Yılmaz, görevinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AK Partili belediye başkanı görevinden istifa etti: 'Ayağım gitmiyor'

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti. Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar Kaymakamlığı'na teslim etti.

2015'te AK Parti'den milletvekili seçilerek TBMM'ye giren Ayhan Yılmaz, 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olup yüzde  72 oy alarak Pursaklar Belediye Başkanı seçilmişti.

AK Partili Yılmaz, AK Parti'nin Ankara'da merkez ilçeleri içinde en yüksek oy alan ismi olmuştu.

"AYAĞIM GİTMİYOR"

Sözcü'nün aktardığına göre, Ayhan Yılmaz, belediye başkan adaylığına sıcak bakmıyordu. Yakın çevresine "Aday olmak istemiyorum. Ancak büyükşehir kaybedilirse suçu benden bilecekler. O yüzden mecburen aday oldum" dedi. Başkan seçildikten sonra da "Ayağım gitmiyor" diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı.

Yılmaz, başkanlıktan istifa etmeden önce son icraat olarak lüks makam aracını değiştirdi. Volvo marka aracını yerine Skoda araç aldı ve "Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız" dedi.

AYHAN YILMAZ KİMDİR?

1963 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladı. El Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim gördü. Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulundu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fazilet Partisi Grup Başkanvekili, 3 dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekillikleri, 5 seçimde Ankara İl SKM Başkanlıkları, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekilliği görevlerinde bulundu.

Bu fırsat kaçmaz! Bursa'da satılık otomobil

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.