Hava Durumu

Akar'dan ABD'ye Suriye yanıtı: 'Mücadelemiz Kürtlerle değil'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan Suriye'den çekilmeyeceğiz" diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a tepki gösterdi: "TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir. Mücadelemiz PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerledir."

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akar'dan ABD'ye Suriye yanıtı: 'Mücadelemiz Kürtlerle değil'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin IŞİD'in geri kalan militanlarının mağlup edilmesi ve Türkiye'nin Kürt milislerin güvenliği için güvence vermesi şartına bağlı olduğunu açıkladı.

Bolton'un açıklamalarına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, "Mücadelemiz Kürt kardeşlerimizle değil" dedi.

Akar,  Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin soru üzerine, terörle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

"TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir" diyen Akar, "Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerledir" ifadesini kullandı.

PKK/YPG'nin Kürtlerin temsilcisi olmayacağını söyleyen Akar, "Bu terör örgütü bölgedeki güvenlik ve istikrara tehdit ve başta Kürtler olmak üzere Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine engel teşkil etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.