Hava Durumu

Akaryakıt sektörü zorda! Bursa'da 15 istasyon satılığa çıktı...

Kar marjlarının azalmasından şikayet eden akaryakıt sektöründe satışlar başladı. İnternette ortalama 500 akaryakıt istasyonunun satışta olduğu, bunlardan 15 tanesinin Bursa'da yer aldığı görüldü. Konuyla ilgili değerlendirme yapan EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, "Akaryakıt istasyonlarının mevcut kâr marjı ile ayakta kalması imkansızı başarmak ile eş değerdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akaryakıt sektörü zorda! Bursa'da 15 istasyon satılığa çıktı...

Akaryakıt istasyonu sahipleri son dönemde ekonomik sıkıntılardan dolayı iş yerlerini teker teker satmaya başladı. Türkiye'de en fazla satılık akaryakıt istasyonu Ankara'da yer alıyor. Sözcü'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, kimi istasyon sahibi akaryakıttaki kar marjından yakınırken kimisi de elektrikli araçların daha çok tercih edildiğini bu nedenle istasyonlarını satılığa çıkardığını söylüyor.

15'İ BURSA'DA

İnternette ortalama 500 akaryakıt istasyonunun satışta olduğu, bunlardan 15 tanesinin Bursa'da yer aldığı görüldü.

Bursa'da satışa çıkan akaryakıt istasyonlarının yarısından  fazlasının 2019 yılı itibarıyla ilana verildiği görüldü.

'SEKTÖR HİBRİT VE ELEKTRİKLİYE KAYACAK'

İstanbul'da akaryakıt istasyonu satan Uğur Karapınar, yaptığı açıklamada, "Eskiden akaryakıt istasyonu günlük 20 bin litre satarken bu rakam son zamanlarda çok düştü. Bununla birlikte elektrikli ve hibrit özellikli araçlara rağbet çoğaldı. Bu nedenle istasyon sahipleri elindeki mülkleri bir an önce çıkarmak istiyor" dedi.

 'KAR MARJIMIZ DÜŞÜK'

İsmini vermek istemeyen bir başka istasyon sahibi ise bayiler ile istasyonlar arasındaki kar marjından yakınarak istasyonların satılığa çıkarıldığını söyledi.

MEVCUT KAR MARJI İLE AYAKTA KALMASI İMKANSIZ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş ise akaryakıttaki kar marjlarından yakınarak, "Akaryakıt istasyonlarının mevcut kâr marjı ile ayakta kalması imkansızı başarmak ile eş değerdir. Bugün itibarı ile dağıtıcı ile bayiye litrede brüt 63 kuruş kâr kalmaktadır. En adil paylaşım olan yüzde 50-50'de bayiye brüt 31.5 krş/lt kalmaktadır. Litre başına maliyetler ise bu rakamdan yüksektir. Litre başına maliyetlerimiz, POS 13 kuruş, personel ve genel gider 14 kuruş, nakliye 11 kuruş, zorunlu istihdam 2 kuruş, toplam: 40 kuruş... Bu rakamlarla bir istasyonun hayatını idame ettirmesi artık mümkün değildir. Bu rakamlarla istasyon sahibinin ailesine bakabilmesi hiç mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.