Hava Durumu

Akaryakıta zam gelecek mi?

Milyonlarca sürücünün merak ettiği "Akaryakıta zam olacak mı?" sorusuna Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş'tan yanıt geldi. Okumuş, fiyatlarda bir değişiklik beklenmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akaryakıta zam gelecek mi?

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş konuya yönelik son günlerde ortaya atılan iddiaları değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Okumuş, akaryakıt fiyatlarına gelebilecek bir zam oranını yorumladı. Şu anda böyle bir öngörü olmadığını ifade eden okumuş "Şu anda hiç bir şekilde zam görünmüyor zaten fiyatları izliyoruz. Bugün haftanın ikinci mesai günü, 3 mesai günü daha var. Sektörü takip ediyoruz, şu anda bir zam öngörmüyoruz." dedi.

''ZAM GELMEDİ Kİ GERİ ÇEKİLSİN''

Akaryakıt fiyatlarının neden yükseldiği konusunda açıklamalarda bulunan İmran Okumuş akaryakıtın sanıldığı üzere döviz kuru yüzünden değil ABD'deki petrol kuyu sayısının ve benzin stoklarının artması azalmasıyla ilgili olduğunu söyledi. 

Okumuş, "Petrol ve dolar kuru düşerken benzine 13 kuruş zam geldiğini gördük. Bu ABD'deki petrol kuyu sayısının ve benzin stoklarının artması azalmasıyla ilgili bir şey. Sektörde çok fazla ahkam kesen var. Biz sektörde 5 iş günü programını takip ediyoruz. Bu program dahilinde, petrol fiyatı, dolar kuru ve dünyadaki petrol piyasalarındaki değişimlerle ilgili yansımaları izliyoruz. Akaryakıta zam gelip gelmeyeceğini bu veriler kapsamında ele alıyoruz. Dolayısıyla akaryakıt zammı geri çekildi diye bir şey de yok. Zam gelmedi ki geri çekilsin" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.