Hava Durumu

Akdeniz'de deprem! Birçok ilde hissedildi

AFAD'ın verilerine göre, Akdeniz'de Dalaman açıklarında açıklarında saat 7:44'te, 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; İzmir, Antalya ve Muğla gibi çevre illerde hissedildi. Depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır' denildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akdeniz'de deprem! Birçok ilde hissedildi

AFAD ve Kandilli'nin verilerine göre, Akdeniz'de Muğla Dalaman açıklarında deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü AFAD 5.0, Kandilli ise 5.1 olarak duyurdu. Saat 07:44'te meydana gelen deprem yerin 6.41 kilometre derinliğinde yaşandı. Depremin ardından henüz olumsuz bir haber gelmedi. Depremin İzmir, Muğla ve Antalya gibi çevre illerde de hissedildiği belirtiliyor.

Merkez üssü Akdeniz olan depremin ardından, Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 07:57'de bu kez merkez üssü Yunanistan olan 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada, "Akdeniz'de Dalaman açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır" denildi.

MUĞLA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, an itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Civelek, Akdeniz'de oluşan depremin Muğla'nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde de kısa süreli hissedildiğini ifade etti.

DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI: CAN VE MAL KAYBI YOK

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, canlı yayında depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Karakuş, "Belirgin bir şekilde hissettik ama şu anda Dalaman'da herhangi bir sıkıntımız, can ve mal kaybımız yok. Depremin her türlüsü korkutucudur. Kaymakam beyle görüştük okulların tatil olması gibi bir durum olmaz. Biraz sonra netleşmiş olur" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.