Hava Durumu

Akıl hastalarından 12 şaşırtıcı cümle

Sosyal haber sitesi olan Reddit'te, psikiyatrist olan kullanıcılara, "Akıl hastalarından duyduğunuz sizi en çok etkileyen cümle hangisiydi?" diye sorulmuş ve psikiyatristlerden de çok ilginç cevaplar gelmiş.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akıl hastalarından 12 şaşırtıcı cümle

Psikolojik rahatsızlıklar, her yaşta ve her çevrede sıklıkla görülebiliyor ve tıpkı fiziksel rahatsızlıklar gibi onların da bir uzman yardımıyla çözülmesi gerekiyor. Çünkü hiç de önemsenmeyecek türden rahatsızlıklar değiller...

İşte akıl hastalarının ağzından çıkmış ve duyduğunuzda çok şaşıracağınız o cümleler:

"Kendimi öldürmek istemiyorum. Kendimi öldürmek isteyen kısmımı öldürmek istiyorum."

"İnsanlar ilaçları daha iyi hissetmek için kullanmıyor. Aksine kendilerini daha az kötü hissetmek için kullanıyorlar."

"Aldığınız her küçük kararın, sizin için ölüm kalım savaşına dönüştüğünü hayal edin."

"Kollarım seni özlüyor."

"Acı hissetmek, hiçbir şey hissetmemekten daha iyidir."

"Eğer arkadaşınız yoksa bu durum çok problem teşkil etmez. Arkadaş sahibi olmak sizi mutlu eder; ancak sizi daha iyi bir insan yapmaz. Zamanında kim çok popülerdi ve birçokları tarafından seviliyordu? Hitler."

"Kendimi bir hayalet gibi hissediyorum. Tüm mutlu hayatların olduğu bir yerde, perde arkasında görünmez bir şekilde dolaşıyorum."

"Hayal dünyasında küçük bir seyahate çıktığını ve bir an kendini yakalayıp gerçekliğe dönüp dönemeyeceğin zamanı bilmediğini düşün. İşte ben her gün bunu yaşıyorum."

"Bütün hayatımızı mutlu olmak için bir yer ve başka kazanımlar elde etmemiz gerekir düşüncesiyle harcıyoruz. Oysa gerçek mutluluk siz o noktanın ya da o kazanımın hayalini kurarken dahi onun asla gerçek olmayacağını düşünmekten geçiyor. Mutluluk aslında 'an'da ve tamamen şu an sahip olduklarımızda."

"Sesim, senin hakkında ne söylerse söylesin, seni seviyorum Jace."

"İlaçları beni tedavi etmesi için almıyorum, çünkü bende tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık yok. Benim çevremdeki herkes deli olduğu için, ilaç onlara uyum sağlamama yardımcı oluyor."

"Sanırım ben yerin lav olduğu zamanla, hayali arkadaşları olan insanların şizofren sayıldığı zaman arasındaki geçiş dönemini kaçırdım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.