Hava Durumu

Akılalmaz skandal! Kırık koldan hastaneye kaldırıldı, komaya girdi!

Sağlık hizmetlerinde yaşanan "hatalar" parçalı kol kırığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Dişhekimi Gamze Uğurlu Urhan'ı (48) beyin kanaması geçirip Glaskow 3 seviyesinde (beyin ölümü gerçekleşmek üzere) komalık hale getirdi. Müdahale sırasında atardamarı kesilen, yoğun bakımda beyin kanaması geçiren Urhan, komadan çıkabilirse de kolunu kaybedecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akılalmaz skandal! Kırık koldan hastaneye kaldırıldı, komaya girdi!

12 Eylül günü geçirdiği trafik kazasında kırılan kolu için hastaneye başvuran Urhan'ın, 20 gün içerinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alanya Başkent Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşadıkları sonucunda ölüme sürüklenişinin hikâyesi şöyle:

Birgün'ün haberine göre dişhekimi Gamze Uğurlu Urhan, 12 Eylül'de bir trafik kazası geçirdi. Arka koltukta seyahat eden Urhan'ın, kaza sonrası sağ kolunda parçalı kırık oluştu. İlk müdahale Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde yapıldı. Çekilen röntgende sağ kolunda omuz altından parçalı kırık olduğu, herhangi bir duyu kaybı ve dolaşım bozukluğu olmadığı tespit edildi. Ortopedik muayene sonrasında Urhan'ın kolu alçıya alındı. Urhan, 10 gün sonra kontrole gelmesi istenilerek evine gönderildi.

Urhan, iki gün sonra şiddetli ağrı ile tekrar hastaneye başvurdu. Urhan'ın yeniden röntgeni çekildi ve ameliyat kararı verildi.

Ameliyatta atardamar kesildi
Urhan 15 Eylül'de ameliyata alındı. Ameliyat öncesi aileye "basit bir operasyon" olacağı söylense de saatler süren ameliyatta birçok aksaklık yaşandığı hastane raporlarına da yansıdı. Ameliyatta Urhan'ın kolundaki atardamar kesildi. Kalp damar cerrahisinden nöbetçi iki hekim operasyona çağrıldı. Kalp damar cerrahının raporunda, "Yapılan muayenede arter yaralanması nedeniyle oluşan kanama nedeniyle üç yerden bağlandığını gördüm" tespiti yer aldı. Ameliyatta nabzı duran Urhan'ın ilk müdahaleden sonra anjiyo için Alanya Başkent Hastanesi'ne sevki istendi. Eşinin Antalya'ya sevk edilmesi talebinin reddedildiğini söyleyen Halis Urhan'ın söylediğine göre Alanya'ya sevk işlemi de 4-5 saat gecikmeli yapıldı.

Damar nakli yapıldı
Alanya Başkent Hastanesi'nde 00.30 sularında ilk damar nakli için ameliyata alınan Urhan, sabah 07.00 dolayında ameliyattan çıktı. Hasta yakınlarına "Düşük bir nabız var" denildi. Yapılan damar naklinin başarılı olmadığı anlaşılarak ikinci damar nakli yapıldı. Nakil sonrasında kolda yoğun bir ödem oluştu.

Koldaki ödemin damarlara zarar vermemesi için kasların çevresindeki kas zarları kol boyunca cerrahi operasyonla yırtıldı. Yapılan bu işlem sebebi ile açık yaralar çoğaldığından enfeksiyon riski oluştu. Kas yırtıklarının dikilebilmesi için ödemin azalması beklenmeye başlandı.

Enfeksiyon kaptı
27 Eylül'de pansuman sırasında Urhan'ın damarı yırtıldı. Alanya Başkent Hastanesi'nde plastik cerrah olmaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk kararı alındı. 28 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde yer bulunarak hastanın sevki yapıldı. Ancak bu arada Gamze Urhan'ın enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı.

Yoğun bakımda beyin kanaması

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki iki günlük süreç sonunda koldaki atardamar tıkandı. 30 Eylül'de iki kez damar nakli ve pıhtı temizleme operasyonu yapılarak Urhan yoğun bakıma alındı.

Yoğun bakım servisinde tedavisi süren eşini ziyaret eden Halis Urhan, 2 Ekim'de eşinin burnundan kan geldiğini hemşireye bildirdi. Müdahale için burnuna aparat takılması sırasında bu kez de burnunun zedelendiği aileye bildirildi. Damar tedavisi sırasında kan sulandırıcı ilaç uygulanan Urhan, yoğun bakımda beyin kanaması geçirdi. Ameliyata bilinci açık olarak alınan Urhan, ameliyat sonrası bilinci kapanarak komaya girdi.

Komadan çıkabilirse...
Ameliyat sonrasında eşine şu bilgi verildi: "Beyin cerrahi servisine müdahale için geldiğinde sadece tüpe tepki verdiği için kendisine bir şans tanımak adına operasyona alındı. Beyindeki basınç düşürüldü, kan temizlendi..."

Damar tıkanıklığı için kullanılan kan sulandırıcılar kesildi. 5 Ekim'de de dolaşımın durduğu kolun kesileceği aileye iletildi.

Uyanacak mı bilmiyoruz
Eş Halis Urhan, "Koma halinden uyanıp uyanmayacağı bilinmiyor, uyanması halinde beynindeki hasarın ne boyutta olacağı da bilinmiyor" dedi. Altı yaşında bir kız çocukları olduğunu belirten Halis Urhan, 48 yaşındaki eşinin basit bir kazanın ardından "kahredici" bir süreç sonunda ölüme sürüklendiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.