Hava Durumu

Akın akın geliyorlar! 'Türkiye için ciddi sıkıntı'

Afganistan'dan Türkiye'ye başlayan yasadışı göç dalgasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akın akın geliyorlar! 'Türkiye için ciddi sıkıntı'

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti kapsamında Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın gündeminde Afganistan'dan Türkiye'ye başlayan göç dalgası vardı. "Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var" diyen Yıldırım, "Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlıklarımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkânlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor. Bu konudaki iş birliğinden dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: Bütün bunların içinde hayat da devam ediyor. Bir yandan terörle mücadele var ama ülkenin geleceği, gelecek nesillerin daha iyi şartlarda çalışması için hükümetler olarak halkımıza karşı sorumluluklarımız var, bunun için daha fazla olumlu gündem üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Daha fazla ticarete alan açmamız lazım. Bu ekonomi toplantısı önemli. Afganistan 15 Temmuz'da gerçek dost olduğunu bir kez daha ispat etti. Bunun için bir kez daha milletim adına teşekkürlerimi ifade etmek isterim"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.