Hava Durumu

Akşener: '4 milyon Suriyeliyi ülkesine göndereceğiz, Halep'te iftar edeceğiz'

Suriye ile ilişkileri düzelteceklerini vaat eden İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "4 milyon Suriyeli kardeşimizi sağ salim ülkesine göndereceğiz. Halep'te iftar edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akşener: '4 milyon Suriyeliyi ülkesine göndereceğiz, Halep'te iftar edeceğiz'

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Meral Akşener, kendisine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü'nden talimat verildiği iddialarına tepki gösterdi. Akşener, "Başbakan Binali Yıldırım, eğer FETÖ bana talimat verdiyse gereğini yap, sen orada dedikodu için durmuyorsun. FETÖ ülkeyi ele geçirirken hepiniz bostan korkuluğu muydunuz? Hem yalancılık yapıyorsunuz, hem iftira atıyorsunuz" dedi.

Akşener, özetle şu ifadeleri kullandı:

5 YIL İÇİNDE...

4.5 milyon insanın borçlarını sileceğiz dedik. Çiftçimiz 6 liradan mazot kullanıyor. ABD çiftçisi mazotu ne kadardan kullanıyorsa benim çiftçim de aynı fiyattan mazotu kullanacak. Yem ve gübrenin teşvik edilmesini sağlayacağım. Çiftçinin tarlasıyla barışmasını sağlayacağım. Gıdada her şeyi satın alıyoruz. 5 yıl içinde kendini besleyen bir ülke haline gelecek.

Devlette mülakat sistemini kaldıracağız. Öğretmenlerin sözleşmeli-kadrolu ayrımını kaldıracağız. Atanmayan öğretmenlerin atanmasını sağlayacağız.

Bana kaynak ne diye soruyorlar? Bir tek bana soruyorlar. Sebebi şu, bizi ciddiye alıyorlar. Birinci kaynak makam arabaları, inin diyeceğim. Elbistan'daki fabrikalar satıldı.

'HALEP'TE İFTAR EDECEĞİZ'

Suriyelilere 150 milyar lira harcandı. 4 milyon mültecimiz oldu. Suriye ile ilişkileri düzelteceğiz, herkes vatanında mutludur. 4 milyon Suriyeli kardeşimizi sağ salim ülkesine göndereceğiz. Halep'te iftar edeceğiz.

TİKA, 8 milyar dolar harcamış. Her kurum arpalık olmaktan çıkartılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.