Hava Durumu

Akşener'den Sedat Peker çıkışı! Bakanlık görevini yapmıyor

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilere yanıt vererek olayı 'haksızlık' olarak nitelendirdi. Akşener ayrıca, Sedat Peker'in "silahlanın" çağrısına tepki gösterip, İçişleri Bakanlığı'nın görevini yapmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Akşener'den Sedat Peker çıkışı! Bakanlık görevini yapmıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, sebze fiyatlarındaki artış için menemen örneği verdi.

Akşener, seçim sürecine ilişkin uyarıda bulunurken, "81 milyon bir aile olarak, şucu bucu diye ayırmadan, yüz yüze bakmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e yönelik eleştirilere yanıt veren Meral Akşener, "Babanın vicdanlarda suçlu olduğu konusunda kahir ekseriyet hemfikirdir. Ama sadece babası üzerinden herhangi bir evladın suçlanmasının Peygamber efendimizin dilinden söyledim. İYİ Parti'ye düşmanlık edebilmek için dinimizi ortaya attılar, yapmayın. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok" ifadelerini kullandı.

Akşener, soğan ve biber fiyatlarındaki artış için "Soğanın 6 lira olduğu ülkede menemen soğansız olur, biberin kilosunun 18 lira olduğu yerde menemen bibersiz olur" dedi.

Yerel seçimler için "beka mücadelesi" ifadelerini eleştiren İYİ Parti lideri, "Bu seçimlerde kimsenin koltuğu gitmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı için 4 yıl sonra seçim yapılacak. Beka diyenlerin koltuğu tehlikede değil" diye konuştu.

BAKANI GÖREVE ÇAĞIRDI!

Sedat Peker'in "silahlanın" çağrısıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağıran Akşener, "İzlemediğim için bilmiyorum. Ama bu tür çağrılar, bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı'nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı bu iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar insanlar cesaret alır. O zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış son derece kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı ve Sayın Bakanı ben görevi davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var" dedi.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

İstanbul Ataşehir'de katıldığı bir açılışta konuşan Sedat Peker, silahlanma çağrısı yapmış "Seçimlerden sonra hem emperyalist güçlerin hem de onların ülkemizdeki uşaklarının bazıları şimdiden seçimlerle ilgili YSK'yı tanımadıklarını söylüyorlar. Seçim sonuçlarına göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını karış karış koruyacaklar" diye konuşmuştu.

'BİZ BU VATANIN DELİLERİYİZ, FEDAİLERİYİZ'

Peker, silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu ileri sürerek "Bu sebeple imkanı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar. Biz kötüye hazır olalım da iyi gelirse amenna" diye konuşmuştu. Konuşmasında kendilerine zaman zaman "Siz kimsiniz? Neden konuşuyorsunuz?" diye sorulduğunu aktaran Peker, "Kardeşlerim onlar bizim kim olduğumuzu bilmiyorlarsa ben söyleyeyim müsaadenizle. Biz bu vatanın delileriyiz kardeşlerim. Biz bu vatanın fedaileriyiz kardeşlerim. Bu vatanda herkes sussa da biz konuşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

FIRAT'IN DOĞUSU OPERASYONU

Akşener, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hakkında ise, "Körfez Savaşı'nın ardından uydu bir devlet kuruldu. Suriye'nin kuzeyinde aynı yöntemle bir devlet kurulmasına Türkiye müsaade etmemelidir. Oranın güvenli hale getirilmesinin tek yolu, terör yuvalarının dağıtılmasıdır" dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Akşener İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki bazı büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Kayseri - Dursun Ataş

Manisa - Tuna Işıkhan

Gaziantep - Malik Ecdet Demir

Mardin - Tuna Işıkhan

Samsun - Hayati Tekin

Kütahya - Aynur Sezer

Adıyaman - Abdülkadir Kırmızı

Muş - Erhan Çelik

Yozgat - Metin Özışık

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.