Hava Durumu

Aktaş'tan Doğanbey çıkışı: 'Ucube gibi duruyor'

Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Alinur Aktaş, "Hanlar bölgesini, Ulucami'yi kapattı, Uludağ'ın siluetini bozdu. Şehrin ne tarafından bakarsan bak ucube gibi duruyor" dedi. Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğanbey'le ilgili özel çalışması olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aktaş'tan Doğanbey çıkışı: 'Ucube gibi duruyor'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işadamlarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Kentin değerlerine dikkati çeken Aktaş, Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Aktaş, Doğanbey'den kendisini arayıp durumu soranların olduğunu belirterek, "TOKİ yapmış, kimin malına ne yapabilirsin. Niye herkes Doğanbey'i konuşuyor? Lokasyonu yüzünden. Hanlar bölgesini, Ulucami'yi kapattı, Uludağ'ın siluetini bozdu. Şehrin ne tarafından bakarsan bak ucube gibi duruyor. Dünya mimarlık zirvesinde gösterilen ilk fotoğraf. Bir vizyon ortaya koyuyorum. 2700 daire var" dedi.

CUMHURBAŞKANININ ÖZEL ÇALIŞMASI VAR

Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğanbey'le ile ilgili özel çalışması olduğunu söyleyerek, "Bu Doğanbey'in yüksekliğiyle alakalı değil sadece. Lokasyonundan dolayı, Bursa'nın orta noktasında, bağrında... Şehrin böğrüne saplanan bir yer olduğu için dikkat çekici. Bugüne kadar şehirde kentsel dönüşümler yapılmış. Mesele yıkımdan sonra yerine konuşlandırdığımız bina ve onun müştemilatlarıyla alakalı Kentsel dönüşümde yıktığınız binanın yerine sadece bina değil sosyal alanlar da kazandırıyorsunuz. Bu işin sosyal boyutları da var" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.