Hava Durumu

Alaaddin Çakıcı'nın adamları kendilerini vurdu!

Bursa'nın da içinde olduğu 7 ilde yapılan Alaattin Çakıcı'nın elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik operasyonda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çakıcı'nın talimatları cezaevinden ankesörlü telefon aracılığıyla verdiği ve adamlarının Çakıcı'ya bağlılıklarını göstermek için tabanca ile kendilerini vurdukları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alaaddin Çakıcı'nın adamları kendilerini vurdu!

Bursa'nın da içinde olduğu 7 ilde yapılan Alaattin Çakıcı'nın elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmiş, 31 şüpheli gözaltına alınmıştı. Antalya merkezli gerçekleştirilen operasyonda çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.  Örgüt lideri Alaaddin Çakıcı'nın örgütün devamlılığını sağlayabilmek amacı ile verdiği talimatlar sonucu örgüt üyeleri tarafından gerçekleştirilen yağma, tehdit gibi yöntemlerle elde edilen yüksek miktarlardaki paraların kendisine ulaştırıldığı, bu paraların da kendisi için suç işleyen veya daha önceki tarihlerde birlikte hareket ettiği şahıslara gönderildiği, bu sayede örgütün sürekliliğinin sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

KENDİLERİNİ VURDULAR

Örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemler arasında, örgüt içerisinde yaşanan çıkar çatışması neticesinde Örgüt Lideri Alaaddin Çakıcı tarafından öz yeğeni (A.Ç.)'nin vurulması talimatını verdiği, akabinde örgüt üyeleri tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir otelin restoran bölümünde (A.Ç.)'nin kurşunlandığı, halk üzerinde korku ve panik oluşturmak, Örgüt Lideri Aladdin Çakıcı'ya bağlılıklarını göstermek ve adaletinin sorgulanamayacağı izlenimi vermek adına örgüt üyelerinin tabanca ile kendilerine zarar verdikleri ve tehditler içeren videoları sosyal medya üzerinden paylaştıkları, örgüt liderine ve örgütün yapısına zarar verdiği iddiası ile bazı şahıslara etek giydirmek suretiyle kendi kendisine tabanca ile zarar vermesine zorladıkları, akabinde olaya ilişkin video kayıtlarını yayınlattıkları ve örgütün bir kısım kamu görevlileri ile irtibatlı olduğu tespit edildi.

BURSA'DA DA EYLEMİ VAR

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca örgüt üyelerince toplam 23 eylem gerçekleştirildiği, 6 eylemin Antalya, 13 eylemin İstanbul, 1 eylemin İzmir, 1 eylemin Bursa, 1 eylemin İzmit, 1 eylemin Kırıkkale illerinde gerçekleştiği bilgisi verildi.

36 KİŞİ YAKALANDI

22 Mart tarihinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 45 şüpheli şahsın yakalanmalarına yönelik eşzamanlı yapılan operasyonda Antalya'da ikamet eden biri kamu görevlisi 15, Ankara'da biri avukat 3, Bursa'da 1, Kırıkkale'de biri avukat 2, İstanbul'da 15 olmak üzere 36 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli 9 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. Yine dosya kapsamında şüpheli olan 6 şahsın ise halen tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.