Hava Durumu

Albayrak: 'Ekonomiyi iki prangadan kurtaracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekim ayıyla birlikte enflasyonun düşüşe geçeceğini belirterek, "Enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi kurtardığımızı göreceğiz" dedi. Albayrak, enflasyon, kur ve faiz açısından kötü dönemin geride kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Albayrak: 'Ekonomiyi iki prangadan kurtaracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İstanbul'da yeni havalimanında düzenlenen 'Hedef 2023 Büyük Türkiye' zirvesinin açılış konuşmasını yaptı.

Ay sonu itibarıyla yeni havalimanı projesinin ilk fazının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını söyleyen Albayrak, projenin 2023 Türkiye'sinin en net habercilerinden biri olacağını belirtti.

"Hem yapmayalım, yıkalım, karşıyız diyeceksiniz hem de bu benzeri muhteşem projeleri görünce, ağzınız açık bakacaksınız" diyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Bizler yapmakla, inşa etmekle, Türkiye'yi büyütmekle mükellefiz. Ama buna sonsuz muhalefet edenler, yakalım yıkalım diyenler, bu eserler ortaya çıkınca da bıyık altından bakıp, çaktırmadan da ziyaret edip, ilk uçak bileti için sıraya girecek olan da bunlar olacak. Uzunca bir dönem, malum bir kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri var ya, bilinçli bir itibarsızlaştırma süreci yürüttüklerine şahit olduk. Köprüler öyleymiş, tüneller böyleymiş, araştırma gemileri, altyapı süreçleri, havaalanları... Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş bu eserlere, bilinçli şekilde birileri, hep ipi dışarıda olan, kökü dışarıda, bu topraklarda olmayan birileri, bilinçli şekilde bunu yaptı. Ama ete, kemiğe bürünüp, bu noktada eserler ortaya çıktıkça, dünyayı gezip, bu projelerin ne kadar büyük bir tebrik, kıskançlık, teveccüh gördüğüne şahit oldukça, hakikaten büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna, adım adım nasıl ilerlediğimize şahit oldular."

'ENFLASYON VE FAİZDEN EKONOMİMİZİ ADIM ADIM KURTARDIĞIMIZI GÖRECEKSİNİZ'

Enflasyonla mücadele programına destek veren herkese teşekkür eden Albayrak, "Enflasyonla mücadele için yaptığımız çağrılar sonucunda başlatılan destekler seferberliğe dönüştü. Enflasyonla mücadelede önce ekim, ardından kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir sürecek. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Ülkemize yönelik yoğun ekonomik saldırı havası dağılamaya başladı" diyen Albayrak, "Yatrıımcılaırn ekonomimize güveni her geçen gün artmaya başlıyor. Bu ataklarla herhangi bir ülke karşı karşıya kalsaydı büyük bir krize düşerdi. Ancak Türkiye çok güçlü bir şekilde güvenini kazanacak bir süreci ortaya koydu. Dövizde aşağıya yönlü bir seyir kendini göstermeye başladı" dedi.

'BU ATAKLARLA HERHANGİ BİR ÜLKE KARŞI KARŞIYA KALSAYDI BÜYÜK BİR KRİZE DÜŞERDİ'

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Uzunca bir süre malum kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri bilinçli şekilde itibarsızlaştırıldı. Ağustosta yaşanan süreç, Türkiye'nin tarihinde maruz kaldığı en büyük ekonomik saldırıdır. Bu ataklarla herhangi bir ülke karşı karşıya kalsaydı büyük bir krize düşerdi.

-- Özellikle haftasonundan itibaren mücadelenin logosunun bulunduğu afişlerin birçok mağaza ve dükkanlarda yer aldığını gördük. Ekonomide özellikle son dönemde dış ticaret rakamlarının ardından dengelenmenin başladığına şahit olduk.

-- Yatırımcıların, küresel oyuncuların ülkemize olan güveni her geçen gün güçlenerek artmaya devam ediyor.

-- Gördük ki ülkemizle ilgili olumsuz hava dağılmaya, güçlü bir şekilde başlamış. Gerek enflasyon rakamları gerek kur ve faiz oranları açısından kötü bir dönemi geride bıraktık.

KOMİSYONCULUK TARİHE KARIŞACAK'

-- Türkiye aynı anda hem gelişmiş ülkeler nezdinde yaşanan kritik süreci hem de kendisine yönelik oluşturulan spekülatif saldırıları çok büyük bir başarı ile beklenenin çok altında bir hasarla atlattı.

- Çok kısa vadede atılması gereken adımların çoğunu tamamladık. Ani müdahaleleri yaptık, yapıyoruz, gerekirse yeniden yapacağız. Artık kısa vadeli stratejilerimizin hayata geçtiğine şahit olacağız. Çok kısa diye bir strateji mi olur? Olur.

-- Hal yasası Meclis gündemine gelecek. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Yeni haller, yeni atış alanları ve üreticlerinin satış kabiliyetlerinin artırıldığını göreceğiz. Gıda ürünlerine çok daha makul oranlarla erişilmesi açısından bu önemli.Dünyada yaşanan tüm gelişmeleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz, devreye sokmamız gereken tüm adımları atıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.