Hava Durumu

Alman ordusunun hali içler acısı...

Almanya'nın askeri kabiliyetine ilişkin bir süredir var olan kuşkular giderek arttı. Özellikle uçakların savunma sistemindeki teknik bir sorun nedeniyle envartedeki 128 adet Eurofighter savaş uçağının sadece 10'unun savaşa hazır olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alman ordusunun hali içler acısı...

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi tarafından yayınlanan bir haber, Almanya'nın askeri kabiliyeti ve savaşa hazırlığına ilişkin kuşkuları iyice artırdı. Haberde Almanya'nın NATO yükümlülüklerini gerçekten yerine getirip getirmediğine ilişkin soru işaretlerini yansıttığına dikkat çekildi. Habere göre, uçakların savunma sistemindeki teknik bir sorun nedeniyle Alman ordusunun elindeki 128 adet Eurofighter savaş uçağının sadece 10'u, savaşa hazır. Bu durumun ise, Almanya'nın kriz durumuları için 82 uçağını savaşa hazır tutma yönündeki NATO yükümlüğünü yerine getiremediği anlamına geldiği vurgulanıyor.

FÜZE SIKINTISI

DW İngilizce'nin yansıttığı haberde söz konusu sorunun Alman Hava Kuvvetleri'nin karşı karşıya olduğu tek sorun olmadığı belirtilirken elinde sadece 4 adet Eurofighter'e savaşa hazır koruma getirmek için yeterli füze olduğuna da dikkat çekiliyor. Haberde "Alman ordusu, Der Spiegel'e Eurofighter ile ilgili yaşanan teknik sorunları doğrulamakla birlikte bu konudaki bilgilerin gizli olduğu gerekçesiyle savaşmaya hazır uçakların sayısına ilişkin herhangi bir yorum yapmak istemedi" denildikten sonra dergide yer verilen haberde Almanya'nın askeri hazırlık ve kabiliyetlerini sorgulayan son haber olduğunun altı çizildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.