Hava Durumu

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye'deki ekonomik durumla ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel ''Türkiye'nin ekonomik açıdan istikrarsızlaşması kimsenin çıkarına değil'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de yaşanan döviz hareketliliğine ilişkin açıklama yaptı. Merkel açıklamasında, Türkiye'de ekonomik istikrarsızlığın kimsenin çıkarına olmadığını belirtti.

'Almanya'nın Türkiye'yi ekonomik refah içinde görmek istediğini' belirten Merkel ''Bu bizim çıkarımızadır'' vurgusu yaptı. Çevresindeki ülkelerin istikrarlı olmasının her zaman AB'nin çıkarına olduğunu ifade etti. Ancak Almanya Başbakanı, Türkiye Merkez Bankası'nın bağımsızlığının önemli olduğu uyarısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmesi için yoğun baskı uyguladığı Merkel, cumartesi günü de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırlayacak.

Putin'in mayıs ayında Soçi'de ağırladığı şansölyeye bulunacağı iadei ziyaretin gündeminde ikili ilişkiler, Kuzey Akımı 2, Suriye ve Ukrayna var. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in davetlisi olarak 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya'yı ziyaret edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.