Hava Durumu

Almanya'dan flaş karar

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştiren Almanya Başbakanı Merkel, darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz için arama kararı çıkarıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Almanya'dan flaş karar

Uzun süredir gergin seyreden Ankara-Berlin hattında dün çarpıcı bir gelişme yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, o görüşmede ikili ilişkilerin durumu, bölgesel sorunlar, Soçi'deki zirve ve terörle mücadele konularının masaya yatırıldığı belirtilmişti.

Dünkü görüşmeye dair çarpıcı bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Merkel görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz için arama kararı çıkarıldığını söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde kritik rol alan Öksüz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından rehin tutulduğu Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahı yakalandı ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Serbest bırakılmasının ardından firar eden ve "FETÖ'nün sır kutusu" olarak nitelendirilen Adil Öksüz, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde yer aldığı ve ihbar edene 4 milyon TL ödül verileceği açıklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.