Hava Durumu

Alt Yapınıza Uygun Modem Çeşitleri

Modem; bilgisayarınızın telefon hattınız üzerinden kullandığı özel sinyaller sayesinde bilgi alıp verme işlemidir. Telefon hattınızdan gelmekte olan sinyaller analog yapıdadır. Bu yüzden bilgisayarlarınız bunları algılama konusunda sorun yaşar. Modemler sayesinde telefonlarınızdan gelen sinyalleri  dijitale çevrilir.  Ayrıca modemler bilgisayarlardan aldığı dijital sinyalleri de analog sinyale çevirmektedir.  Modemler faks gönderimleri, farklı yerlerdeki bilgisayar ve yazıcıların birbirine ya da daha büyük ağlara bağlanması için kullanılmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2020 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2020 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Alt Yapınıza Uygun Modem Çeşitleri

Modem Türleri Nelerdir?

Modem türleri dahili ve harici olarak iki farklı grupta incelenir. Dahili yapıdaki modemler bilgisayar, cep telefonu ya da tabletlerin içinde yer alan kartlardır. Bu sayede akıllı telefonlar kişisel bağlantı noktaları haline gelir.  Bu kartlar bilgisayar ya da aygıtın ana veri yoluna takılır. Bu yüzden de çok daha hızlı performans gösterirler. Harici modemler kartın kasa içine koyularak cihaz haline getirilmesidir. Bu modemlerin diğerlerinden farkı; bağlantı, upload ve download sinyallerinin dışarıdan da görülmesidir.

Harici modemleri  ayrı bir cihaz oldukları için istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Harici modemlerde yer alan bir anten sayesinde modeminizin bilgisayara daha güçlü sinyaller göndermesini sağlayabilirsiniz. Bu modemler internet alt yapısına göre ADSL modem, uydu modem ya da VDSL modem olarak satışa sunulur. ADSL modemler telefon hattından, VDSL modemler fiber optik kablolardan, uydu modemler ise veri transferinde kablolu televizyondan yararlanırlar. Aradığınız modem türünü Akrep.com'da  kolayca bulabilirsiniz.

Modem Nasıl Seçilir?

Kablolu modemler, kablosuzlara göre daha eski ürünlerdir. Ancak kablolu modemler çok daha iyi performanslara sahiptir. Laptoplarda ya da tabletlerde taşınabilir cihazlar olduğu için kablosuz modemler tercih edilmektedir.  Modemin türü ne olursa olsun internet alt yapınız neyi destekliyorsa o hızda hizmet alabilirsiniz. Yaşam alanınızdaki modeme birden fazla cihaz bağlayacaksanız port sayısı fazla olan modem almalısınız.

VDSL modemler ADSL alt yapısında da çalışır. Ancak tam tersi mümkün değildir. VDSL modemi diğerinin alt yapısında kullanırsanız internet hızı ve performansı ADSL modem zirvesini aşamayacaktır. İnternet paketinizin bağlantı hızı, modeminizin bağlantı hızından daha düşük olursa en fazla internet paketinizin hızı kadar kullanabilirsiniz. Firewall özelliği bulunan modem aldığınızda korsan yazılımlara karşı sisteminizi koruma şansınız da vardır.

Modem Fiyatları

Satın almak istediğiniz modemler farklı özelliklerine göre her bütçeye uygun fiyatlarla satılmaktadır. Modemler bağlantı şekli, desteklediği alt yapı türü ve sinyal gücüne göre farklı fiyatlarda satışa sunulur.  Kablolu modemlerde bağlantı kurmak için Ethernet kablosuna ihtiyacınız vardır. Kablosuz modemler dizüstü bilgisayar ya da tabletten doğrudan bağlantı sağlayabilir.

Öncelikle modem satın almadan kullanacağınız bölgedeki internet alt yapısını öğrenin. İnternet alt yapınızı öğrendikten sonra daha doğru bir modem seçimi yapabilirsiniz. Seçeceğiniz modemlerde kaliteye göre bağlantı mesafesi ve bağlantı gücü değişecektir. Akrep.com sizlere en kaliteli modem türlerini sunuyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.