Hava Durumu

Altın alacaklar dikkat! Çeyrek ne kadar oldu?

Gram altın 276,6 lira, çeyrek altın 451 lira ve Cumhuriyet altını 1.848 liradan işlem görüyor. Ticaret savaşı cephesinde ise karşılıklı açıklamaların gelmeye devam ettiğini aktaran analistler, jeopolitik risklerin de gündemde kaldığını, tüm bu gelişmelerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2019 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altın alacaklar dikkat! Çeyrek ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 276,6 lira seviyesinde dengelendi. 

Gram altın, dün altının ons fiyatında yatay bir seyir izlenmesine rağmen dolar/TL'de yaşanan düşüşe paralel yüzde 0,32 gerileyerek günü 276,9 liradan tamamladı.

Bugüne ise yükselişle başlayan gram altın, saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,16 artışla 276,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 451 lira, Cumhuriyet altını 1.848 liradan satılıyor.

Altının onsu ise önceki kapanışa göre yüzde 0,3 düşüşle 1.498,1 dolardan alıcı buluyor. 

Analistler, dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) temmuz ayı toplantı tutanaklarının geleceğe dönük çok fazla ipucu vermediğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump'ın faiz indirimi baskılarının arttığı bir ortamda, yatırımcıların yarın Jackson Hole'da konferans kapsamında Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajlara çevrildiğini söyledi.

Ticaret savaşı cephesinde ise karşılıklı açıklamaların gelmeye devam ettiğini aktaran analistler, jeopolitik risklerin de gündemde kaldığını, tüm bu gelişmelerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olduğunu vurguladı.

Bugün küresel çapta makroekonomik veri gündeminin yoğun olduğuna işaret eden analistler, teknik açıdan ons altında 1.494 doların destek, 1.505 doların ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.