Hava Durumu

Altun'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: 'Emri verenler ortaya çıkarılmalı'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, ''Kaşıkçı cinayetinde infaz emri verenler ortaya çıkarılmalı'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Altun'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: 'Emri verenler ortaya çıkarılmalı'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cemal Kaşıkçı soruşturması ile ilgili Reuters'a açıklama yaptı. 

Altun'un Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamaları şöyle:

''Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El Ayban'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinin uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulmasına itirazını endişe verici buluyoruz. İnsan hakları alanında çalışan bir yetkilinin, Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi tüm dünyanın tepkisini çekmiş bir olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasından neden rahatsızlık duyabileceğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu yaklaşımın şahsi bir kanaatten ibaret olduğunu, dost ve kardeş Suudi Arabistan Krallığı'nın resmi görüşünü yansıtmadığını düşünmek isteriz.

Kuşkusuz ki yaşanan olayın aydınlatılarak tüm katil ve azmettiricilerin adalete teslim edilmesi, uluslararası düzenin gereği ve Suudi Arabistan Krallığı'nın uluslararası itibarının güvencesidir. Yaşanan olayın politize edilmeden, sadece ve sadece adalet davası göz önünde bulundurularak tüm detaylarıyla soruşturulması gereklidir.

Olayın yaşandığı 2 Ekim 2018 tarihinden itibaren bu yaklaşımı benimseyen Türkiye Cumhuriyeti, Kaşıkçı'nın cenazesi bulunana, yerel işbirlikçi(ler) tespit edilene ve infaz emrini verenler ortaya çıkarılana kadar tüm gücüyle adalet davasına hizmet edecektir. Uluslararası kamuoyunun zihninde Suudi Arabistan'da devam eden adli sürecin samimiyetine dair herhangi bir soru işareti oluşmaması için bu davalarda kimlerin hangi suçlarla ilgili yargılandığının gecikmeksizin dünyaya ilan edilmesini talep ediyoruz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.