Hava Durumu

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden kadın tutuklandı!

Ankara Başsavcılığı tarafından Anıtkabir'de çektiği videoda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Safiye İnci, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden kadın tutuklandı!

Ankara Başsavcılığı'nca Anıtkabir'de çektiği videoda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Safiye İnci, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın "Şüpheli şahıs 5186 sayılı yasa'ya muhalefet ederek Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilmiştir" açıklamasında bulunduğu İnci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KENDİM GİTMEK İSTEMEDİM

Safiye İnci, ifadesinde Anıtkabir'e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, "Ben kendim gitmek istemiyordum" dedi. Görüntüleri sadece arkadaşları ile paylaştığını belirten İnci, videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirtti.

CAHİLLİĞİME GELDİ

Videoyu provoke amaçlı çekmediğini iddia eden İnci, "Bir anlık boşluğuma cahilliğime geldi, 8 yaşından beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum" dedi.

ÖZÜR VİDEOSUNU BEN ÇEKMEDİM

Özür videosunu kendisinin çekmediğini belirten Safiye İnci , "Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum" dedi.

OLAY

Anıtkabir'de kendi videosunu çekip sosyal medyadan paylaşan İnci, Anıtkabir'e zorla geldiğini ve aslında Atatürk'ü sevmediğini söyleyerek, "Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya" diyerek Atatürk'e ağır hakaretlerde bulunmuştu.

Ankara Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan İnci, cumartesi günü gözaltına alındı. İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.