Hava Durumu

Ankara'da şiddetli patlama sesi! Sebebi belli oldu...

Ankara'da, şehrin genelinde duyulan bir patlama sesi, endişeye yol açtı. Patlama sesinin, bir F-16'nın test uçuşu sırasında hız sınırını aşması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'da şiddetli patlama sesi! Sebebi belli oldu...

Ankara'da saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi. Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu.Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü şehrin birçok noktasından duyulan ve endişeye neden olan patlama sesinin tespiti için çalışma başlattı.

Patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada patlama sesinin sebebinin "Kazan'da F -16 uçaklarının uçuşu esnasında yaşanan sonik patlama olduğunu" kaydedildi.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Ercan Topaca, patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Topaca'nın açıklamaları şöyle:

"Ankara'da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelmede, söz konusu patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır.

Söz konusu test uçuşları yetkili mercilerden izin alınarak yapılmış olup herhangi olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kentte daha önce de dinamitle yapılan kontrollü patlama endişeye yol açmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.