Hava Durumu

Ankara-Moskova hattında 'PYD' çatlağı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, terör örgütü PYD'nin de davet edildiği kongreyle ilgili 'İtiraz ettik, ertelediler' açıklamasına Moskova'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, söz konusu kongrenin ertelenmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara-Moskova hattında 'PYD' çatlağı

'Rusya, terör örgütü PYD'nin de davet edildiği kongreyi ertelemedi.' Açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Lavrov, düzenlediği bir basın toplantısında, resmi ismi 'Suriye Ulusal Diyalog Kongresi' olarak belirlenen toplantıların ertelenip ertelenmediği sorusu karşısında, "Şu anda bu kongrenin hazırlıkları yapılıyor, onu kimse ertelemedi, kaldı ki tarihi resmi olarak açıklanmadı" dedi. Lavrov'un bu demeci, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın bir önceki gün verdiği bir açıklamaya yanıt olarak yorumlandı.

ANKARA TEPKİLİ

Rus yetkililer daha önce PYD de dahil olmak üzere Suriye'deki çeşitli gruplara kongre için davet gönderildiğini söylemişti. Kalın, Rus yetkililerin kendilerine, kongrenin ertelendiğini ve Suriye'nin kuzeyinde varlığını sürdüren terör örgütü PYD'nin bu kongreye davet edilmeyeceğini söylediğini ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.