Hava Durumu

Ankara Uluslararası Film Festivali'nin onur ödülleri sahiplerini buldu

Ankara Uluslararası Film Festivali'nin bu yılki onur ödüllerine Kadir İnanır, Nazlı Eray ve Gülse Birsel layık görüldü. Ödüller, 18 Nisan'da yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara Uluslararası Film Festivali'nin onur ödülleri sahiplerini buldu

Festivali düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nın 'Aziz Nesin Emek', 'Sanat Çınarı' ve 'Kitle İletişim' alanlarında 3 farklı kategoride verdiği ödüllerin bu yılki sahipleri belli oldu.  Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol, Aziz Nesin Emek Ödülü'nün Kadir İnanır'a verildiğini bildirdi. Sinema kariyerine 1970'te başlayan İnanır'ın, 1973'te Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Utanç', 1986'da Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yılanların Öcü', 1990'da Ankara Film Festivali'nde 'Medcezir Manzaraları' filmleri ile en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldığını hatırlatan Demirkol, oyuncunun yıllar içinde bir ikona dönüştüğünü belirtti.

SANAT ÇINARI ÖDÜLÜ NAZLI ERAY'A

Sanat Çınarı Ödülü ise Ankara'da doğan ve bu kentin hikâyelerini yazan Nazlı Eray'a verildi. Eray'ın gönlünün hep Ankara'da olduğuna işaret eden Demirkol, "Ankara'yı ben-anlatıcı diliyle, kendi bakış açısından anlatan Nazlı Eray, bozkır kentinin yalnızlığını bizlere hissettirdi. 'Kara kuru kent' diye nitelendirdiği Ankara ile kurduğu özel ilişki çerçevesinde onlarca hikâye ve romanı bizlere kazandıran Nazlı Eray'a bizleri ve Ankara'yı onurlandırdığı için teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

KİTLE İLETİŞİM ÖDÜLÜ GÜLSE BİRSEL'E

Demirkol, Kitle İletişim Ödülü'nün, sinemayı kitlelere sevdiren kişilere verildiğini anımsatarak bu yıl ödüle Gülse Birsel'in layık görüldüğünü belirtti. Birsel'in ayrımcılık, kadına yönelik şiddet konularındaki duyarlılığına ve eserlerinde eşitlikle hakkaniyet ilkesini savunmasına işaret eden Demirkol, "Toplumsal cinsiyet ve cinsiyet kimlikleri konularına cesaretle yer vermesi, Gag, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya gibi yapımlarla son yirmi yılın komedi tarzını belirleyen ana figürlerden biri olması, medyanın hemen tüm mecralarında yazılı basın, televizyon ve sinemada yazar, senarist, yapımcı ve oyuncu olarak ortaya koyduğu ürünlerle kendi tarzıyla özgünleşmesi nedeniyle bu ödülün Gülse Birsel'e verilmesini kararlaştırdık" ifadesini kullandı.  Festivalin açılışının 18 Nisan'da MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek törenle yapılacağını ve Onur Ödülleri'nin bu törende sahiplerine sunulacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.