Hava Durumu

Ankara'yı sallayan iki iddia! Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi!

Ankara'yı sallayan kabinede revizyon ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklık getirdi. Kalın, her iki iddia için "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ankara'yı sallayan iki iddia! Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Ankara'da dün gerçekleştirilen 3'lü zirve hakkında konuşan Kalın, "Astana süreci Suriye krizine çözüm bulmak için kurulmuş en önemli mekanizma. Geçtiğimiz 6-8 aylık süreçte Cenevre süreci adeta nefesini tüketti. Sonuç bildirgesine baktığımız zaman öncelikli amacın Suriye'deki savaşın sona erdirilmiş olması net bir şekilde ifade edildi. PYD, YPG ile yapılan mücadele DEAŞ'la mücadeleye bir engel değildir. İdlib bölgesinde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Dün itibarıyla 8 gözlem noktasını TSK kurmuş bulunuyor. Dünkü zirvenin ortak açıklamasında birinci sayfanın 4. paragrafında PYD, YPG'ye yönelik atıf var. Bundan sonra da bu konuda pozisyonumuz değişmeyecektir. Türkiye'nin güvenlik öncelikleri çerçevesinde Afrin bölgesinin yerel unsurlarla birlikte güvenliğinin sağlanması öncelikli hedefimiz" dedi.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Kalın, Türkiye ekonomisiyle ilgili de konuştu. "Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. Turizm alanında da çok önemli artışın olduğunu görüyoruz" diyen Kalın, "Enflasyonla mücadele de devam ediyor şu anda yüzde 10'lar civarında. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu takip ettiğini ifade etmek isterim. Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

FAİZ TARTIŞMASI

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz çıkışını anımsatarak, "Cumhurbaşkanımızın pozisyonu her zaman net oldu. Faizlerin düşürülmesi Türk ekonomisini canlandıracak bir hamle olacaktır. Son günlerde bunun dışında yaşanan olağandışı bir hadise yok" diye konuştu.

SANATÇILARIN KARAKOL ZİYARETİ

Kalın'ın gündeminde tartışmalara neden olan sanatçıların sınır karakolu ziyareti de vardı. Kalın, "Bu ziyaretin amacı askerlerimize destek olmaktı. Çok güzel bir ziyaret oldu. Bu tür kritik dönemlerde sanatçılarımızın sporcularımızın devletimizin askerimizin yanında durmasından daha doğal bir şey olamaz.. Maalesef ana muhalefet lideri de bu konuya seviyesiz şekilde müdahil oldu sanatçılarımıza yönelik ağır ifadeler kullandı. Sakil ifadeler kullanarak ana muhalefet lideri aslında kendini küçük düşürmektedir. Kılıçdaroğlu'na sormak lazım sizin tutan nedir? Sınır karakoluna gidin siz de ziyaret edin hatta kamuflaj giysinler" dedi.

ZEYTİN DALI HAREKATI

Zeytin Dalı Harekâtı'nın süreceğini belirten Kalın, "Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir. Tel Rıfat konusunda Ruslar 'YPG/PYD unsurlarının neredeyse kalmadığını' söylüyor. Bunu kendi kaynaklarımızdan teyit edeceğiz" diye konuştu.

SORU-CEVAP

Kalın'ın açıklamalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Kalın, Ankara'yı sallayan tüm iddialara açıklık getirdi.

KABİNE REVİZYONU OLUR MU?

Şu anda öyle bir gündem yok.

MEHMET ŞİMŞEK'İN İSTİFA ETTİĞİ İDDİASI DOĞRU MU?

Bu şu anda bir iddia bize gelen bir şey yok bununla ilgili.

FRANSA'DAN SURİYE AÇIKLAMALARI

Bize söyledikleri Mümbiç'e asker göndermeleri söz konusu değil. ABD'nin yaptığı hatayı Fransa da yapmasın.

ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI

Bu kararı şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz. Çok büyük bir haksızlık.

SURİYE'DE KONUT İNŞASI ÖNERİSİ

Bu öneriyi ABD'ye Almanya'ya Suudi Arabistan'a da iletmiştik. Türkiye bunu tek başına yapacak değil elbette.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.