Hava Durumu

AP'den skandal Türkiye kararı! Rapor kabul edildi...

Avrupa Parlamentosu, müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye raporunu 370'e karşı 109 oyla kabul etti. Karara tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AP'den skandal Türkiye kararı! Rapor kabul edildi...

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya anılmasını öneren raporu oy çokluğuyla kabul etti. Rapor 370'e karşı 109 oyla kabul edildi.

Parlamenterler tarafından kabul edilerek karara dönüştürülen raporda, müzakerelerin askıya alınması önerisi dışında, ilişkilerin "etkin bir ortaklık kapsamında yeniden tanımlanması" isteniyor.

Parlamento, Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin de insan hakları ve temel haklara saygı koşuluna bağlanmasını talep ediyor.

Askıya alma yetkisi, müzakerelerin başlamasına da onay veren Avrupa Birliği Konseyi'nde bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin nihai karar organı değil. Bağlayıcılığı bulunmuyor.

Avrupa Parlamentosu, ilk kez, üyelik sürecindeki bir aday ülkeyle müzakerelerin askıya alınmasını önerdi.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Karara AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik "Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye Raporu'nu kabul etmiş. Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya" dedi.

DARBECİ LİDERLERLE ÇALIŞMAKTA HİÇBİR MAHSUR GÖRMÜYORLAR"

AP'ye eleştirilerini sürdüren Çelik, "FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclisimiz bombalandı. AP parlamentomuzla dayanışma için ziyarete bile gelmedi. AP başkanı aylar sonra geldi. Ama darbeci liderlerle çalışmakta hiçbir mahsur görmüyorlar. AB'nin genişlemeden sorumlu komiserinin ırkçılığı, Türkiye raporunu hazırlayan şahsın demokrasiden çok terörü destekleyenlerle yakınlığı herkes tarafından bilinmektedir. Halkımız darbe girişimine karşı demokrasiyi korumak için her türlü bedeli ödedi. Bu dünya tarihine geçecek emsalsiz bir duruştur. Bunu anlamaktan uzak AP'nin verdiği kararın zerre kadar itibarı yoktur. Biz demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. Demokrasimiz hakedilmiş bir demokrasidir. Bu uğurda Başbakan Menderes ve bakanlarımız şehit oldu. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehitlerle ve gazilerle koruduk demokrasimizi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.