Hava Durumu

Apple'ın kurucusundan ciddi uyarı! 'Kaybettik...'

 "Gizliliğimizi de kaybettik ve istismar edildik" diyen Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak'e göre, veri istismarı olaylarının ardından, teknoloji şirketlerinin siyasi seçimlerin siber saldırılardan koruması ve yanlış bilgilendirme kampanyalarını engellemesi için özel önlemler alması gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Apple'ın kurucusundan ciddi uyarı! 'Kaybettik...'

Apple'ın kurucu ortağı olan Steve Wozniak, gizlilik ve yapay zeka korkusu hakkında bazı ilginç açıklamalar yaptı. Steve Wozniak, Business Insider'a verdiği röportajda, internette gizlilik eksikliğinden dolayı duyduğu büyük endişeyi dile getirdi ve şunları söyledi: "Güvenliğimizi uzun zaman önce kaybettik. Gizliliğimizi de kaybettik ve istismar edildik."

Wozniak'a göre, Cambridge Analytica skandalı ve benzeri veri istismarı olaylarının ardından, teknoloji şirketlerinin siyasi seçimlerin siber saldırılardan koruması ve yanlış bilgilendirme kampanyalarını engellemesi için özel çaba sarf etmesi gerekiyor. Gizlilik konusunda endişeli olan Wozniak, yapay zeka devriminden ise hiç korkutmuyor. "Bu tür şeyler hakkında düşünmek için henüz çok erken, diyerek konuyu açan yazılım mühendisi, yazılım ve donanımın bu noktaya henüz gelmediğini ve bu yüzden de endişe duymadığını söyledi. Ona göre yapay zeka konusunda, en azından yüz yıl daha güvendeyiz.

Gizlilik konusunda haklı görünen Steve Wozniak, yapay zeka konusunda ne kadar haklı çıkacak bilinmiyor. Ancak özellikle Facebook cephesinde yaşanan gizlilik skandalı sonrasında ortaya çıkan gerçekler birçok kişi için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Sosyal ağların bundan sonraki tavrı daha çok kullanıcı dostu olmak gibi görünüyorsa da bunun ne kadar hayata geçeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.