Hava Durumu

Arakan'a çözüm bulunmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakanlı Müslümanların yaşadığı drama kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Arakan'a çözüm bulunmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gürcistan ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, bugün Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'e gideceğini belirtti.

Çavuşoğlu, "Arakan problemine kalıcı bir çözüm bulmamız lazım" ifadelerini kullanırken bu tür olayların geçmişte de yaşandığını söyledi.

Çavuşoğlu iki yıl önceki ziyaretinde, Arakanlı Müslümanların hapishane yaşadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu uluslararası camianın Arakan sorununa eğilmesi gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Sadece İslam dünyasının değil tüm dünyanın daha duyarlı olması gerekirdi. Burada bir insanlık dramı var. Duyarlılık gösteren bazı ülkeler oldu."

"Bu bölgedeki yerel yönetimlere yardımlarımızı yapacağız. Burada ihtiyaçları gördükten sonra uluslararası camiayla ne yapabileceğimize birlikte karar vereceğiz. O insanları yalnız bırakmayacağız."

"Arakanlıların yaşadıkları yerlerdeki şartlara baktığınızda insan çok üzülüyor. İnsanlar adeta açık hapishane içerisinde, çamur içerisinde yaşıyor. Bu çağda insanların bu şartlarda yaşaması kabul edilebilir değil."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.