Hava Durumu

Arap ülkeleri tarafını seçti! Hangi ülkeler destekliyor?

ABD, Fransa ve İngiltere, dün gece yarısı Suriye rejimi hedeflerini vurdu. Saldırıda Başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda kentlerindeki askeri noktalar hedef alındı. Türkiye dahil birçok ülke Esad'ın kimyasal silah kullandığı gerekçesi ile bu operasyonu destekledi. Peki Arap ülkeleri ne tarafta?

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Arap ülkeleri tarafını seçti! Hangi ülkeler destekliyor?

KATAR: Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa'nın "Esed rejiminin masum sivillere karşı saldırı düzenlediği belirli askeri hedeflere" yönelik operasyonunu destekledikleri kaydedildi.

BAHREYN: Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD, Fransa ve İngiltere'nin düzenlediği operasyona tam destek verildiği kaydedilerek, "Bu askeri operasyon tüm Suriye topraklarında sivilleri korumak, yasaklanmış silahların kullanılmasını ve insani durumun kötüye gitmesini engellemek için zorunluydu." ifadesi kullanıldı.

LÜBNAN: Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Avn, "Suriye'de bu sabah saatlerinde yaşananlar, ülkedeki siyasi krize çözüm bulmaya katkı sağlamaz. Herhangi bir Arap ülkesinin dıştan gelen bir saldırıyla hedef alınmasını reddediyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÜRDÜN: Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki Beşşar Esed rejimine operasyonuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'de krizin tek çıkış yolu, ülkenin istikrarını, toprak bütünlüğünü ve halkın güvenliğini garanti altına alacak siyasi çözümdür." ifadesini kullandı.

CEZAYİR: Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya ise Esed rejimine yönelik operasyonu esefle karşıladıklarını dile getirdi. Başbakan Uyahya, başkent Cezayir'de yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki Esed rejimine yönelik yapılan operasyonu esefle karşıladığını söyledi.

KUVEYT: Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Kuveyt, yasaklanan kimyasal silahların kullanımı neticesinde olan son askeri operasyonlar gibi Suriye'deki tehlikeli gelişmeleri dikkatle ve endişe ile takip ediyor." denildi.

Suudi Dışişler'nden, ABD'nin Esed rejimine karşı düzenlediği hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada ise "Harekata desteğimiz tamdır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.