Hava Durumu

Arınç'a özel teşekkür

Ankara Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin isim babasının Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olduğunu belirterek "Kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Arınç'a özel teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin açılış töreninde konuştu.

Ankara'nın tek parti döneminde kadim kimliğinden kopartılmak istendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu tür eserlerle Cumhuriyet Ankara'sını, Selçuklu'nun Osmanlı'nın Ankara'sıyla buluşturuyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Melike Hatun halk arasında Sultan Hatun olarak bilinir. Melike Hatun 14. yüzyılda yaşamıştır. Kendisi de aslen Ankaralı olan Melike Hatun'un kabri şahsına ait vakıf bahçesinde bulunmaktadır. Ankara Cumhuriyetin başkenti olmasının ötesinde Selçuklu ve Osmanlı'nın da merkez şehirlerinden birisidir.

''19 BİN 500 METREKARELİK ARSA ALANI, YAKLAŞIK 7 BİN CEMAAT KAPASİTESİ''

Bu eserin Ankaramızın sembollerinden biri olacağına inanıyorum. Mimarisi öyle zannediyorum ki Türkiye'de bir ilk. 19 bin 500 metrekarelik arsa alanı yaklaşık 7 bin cemaat kapasitesi. Sergi mekanları 5 katlı otoparkı.

''İSİM BABASI BÜLENT ARINÇ''

Bu camimizin isim babası da Bülent Arınç Bey'dir kendisine de teşekkür ediyorum. Burada devlet bütçesin bir kuruşu yoktur tüm hayırseverlerimizin verdikleriyle yapılmıştır. Bizden teşvik onlardan da bu eserleri ihya.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.