Hava Durumu

Aritmi Osmangazi'de çifte mutluluk

Aritmi Osmangazi Hastanesi, açılış yıl dönümünde sağlık turizmi belgesini almaya hak kazanan 44 hastane içinde yer alarak bir başarıya imza attı

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aritmi Osmangazi'de çifte mutluluk

Sağlık Bakanlığı'nın 13 Temmuz 2017 tarihinde 30123 sayı ile Resmi Gazetede yayınlayarak yürürlüğe giren "Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı" yönetmeliği gereği, uluslararası sağlık hizmetlerinde faaliyet gösterecek hastaneler için 1 yıl içinde yetki belgesini alma mecburiyeti getirildi. Bu kapsamda Aritmi Osmangazi Hastanesi de alt yapısını oluşturarak 15 Mart 2018 tarihinde başvurusunu yaptı. Bakanlık tarafından yapılan inceleme ve teftişler sonucu ülke çapında başvurusu kabul edilen 33 özel hastane, 6 kamu hastanesi ve 5 üniversite hastanesi olmak üzere toplam 44 hastane içinde bu belgeyi almaya hak kazanan özel sağlık tesisi oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulanan ASG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nuri Daştan, böylesine önemli bir yetki belgesinin tam da kuruluş yıl dönümüne denk gelmesinin şevklerini artırdığını söyledi.

Dr. Daştan, "Açıldığımız günden bu yana hastanemiz bünyesinde sağlık alanındaki tüm yenilikçi ve ileri teknolojik donanımı kurumumuza kazandırmaya ve tecrübeli hekimlerimiz ile sağlık hizmeti vermeye çalışırken bir taraftan da sağlık yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Hastanemizin Sağlık Turizmi Belgesini alması hem kurumumuza, hem şehrimize, hem de ülkemize büyük katma değer sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.