Hava Durumu

Artık arabanızı Apple iPhone ile çalıştırabileceksiniz!

Apple bir hayalı daha gerçekleştirdi. Artık arabanızı akıllı telefonunuz ile çalıştırmak mümkün. Tabi bir Apple iPhone sahibiyseniz.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Artık arabanızı Apple iPhone ile çalıştırabileceksiniz!

Apple geçtiğimiz gün gerçekleşen WWDC 2020 etkinliğinde iOS 14 ile gelen yenilikleri tanıttı. Bu yenilikler içerisinde en çok dikkat çeken detaylardan birisi de iOS 14 yüklü bir iPhone 11 Pro ile otomobilin çalıştırılmasıydı.

Malum günümüzde pek çok otomobilde anahtarsız çalıştırma özelliği mevcut. Bu da benzer dinamikler ile otomobilin anahtarsız olarak çalıştırılmasının önünü açıyor.

Apple bu teknolojiyi kullanarak otomobillerin akıllı telefonlar aracılığıyla çalıştırılmasının da önünü açtı. Peki bu teknoloji nasıl çalışacak.

Artık arabanızı akıllı telefonla çalıştırmanız mümkün!

Gelelim Apple'ın bu sistemi nasıl hayata geçirdiğine. Etkinlikte bu yeni teknoloji 2021 model bir BMW 3 serisi üzerinde denendi. Aracı telefonun NFC özelliği ile açan Apple çalışanı, arabaya bindikten sonra telefonu kablosuz şarj bölümüne yerleştirdi.

Artından aracı çalıştırma tuşuna basarak, otomobili çalışır durumda geçirdi. Görünen o ki yalnızca birkaç sene içerisinde bu teknolojiyi pek çok marka ve modelde görüyor olacağız.

Şimdilik son model bir BMW 3 satın alırsanız ve iPhone 11 Pro'nuz varsa bu özellikten yararlanabilirsiniz.

Elbette kafanızda güvenlikle ilgili bazı soru işaretleri oluşabilir. WWDC 2020'de bu yöntemin Apple güvencesinde olduğu belirtildi. Lakin yine de güvenlik açıkları söz konusu olabilir. Sonuçta yeni bir teknoloji.

Muhtemelen Google da Android tarafında benzer hizmetler duyuracaktır. Bekleyip göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.