Hava Durumu

Artık bu çürüme durmalı

Uluslararası Türkçe Yaz Okulu'nun kapanış programında konuşan Başbakan Yıldırım, sosyal medya kullanılan dili eleştirdi. Yıldırım "Ne yazık ki sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı, iletişim diline dönüşüyor. Türkçeden ziyade nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Artık bu çürüme durmalı

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Uluslararası Türkçe Yaz Okulu'nun kapanış programında konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dil sadece bir iletişim aracı değildir aynı zamanda kültürümüzün değerlerimizin taşıyıcısı milli kimliğin sembolüdür. Milletin olduğu gibi kelimelerin de tarihi vardır. Dilimizde tevarüs ettiğimiz her kelime milli bir sanatla işlenmiştir. Kendi fonotiğimizle musikimizle ortaya çıkan kelimeler üstat Necip Fazıl'ın ifade ettiği gibi milli hançeremizde yoğurularak nesilden nesile aktarılmıştır. Dilini kaybeden bir millet hafızasını benliğini hatta inancını kaybeder.

Son dönemde sosyal medya aracılığıyla genç kuşaklar arasında giderek yaygınlaşan ve dilimizi tahrip anlamına gelen uygulamalar konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Ne yazık ki sosyal medya dili, gençlerimiz arasında geçerli bir yazı, iletişim diline dönüşüyor. Anlamsız kısaltmalar, aralarına serpiştirilen yabancı kelimeler, bozuk cümleler giderek sıradan hale geliyor. Dilimizi kısırlaştıran, nesiller arasındaki iletişimi yok eden, Türkçeden ziyade nevzuhur bir kuş dilini andıran bu çürümeye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir. Milli bir seferberlik ruhuyla çalışarak gençlerimize sözün dilin her biri asırlık tecrübelerin taşıyıcısı olan kelimelerin kavramların ifadelerin değerini en iyi şekilde anlatmalıyız.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.