Hava Durumu

'Artık zehir evin içinde'

Beştepe'deki TÜBİTAK Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji bağımlılığını eleştirdi. Erdoğan, "Zehir evin içine girmiş vaziyette. Bu tehlikeden kurtulmamız lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Artık zehir evin içinde'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Ödül Töreni'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, teknoloji bağımlığı eleştirisinde bulundu.  "İnternet kafeler vardı, şimdi iş ne yazık ki evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti. Yani zehir evin içerisine girmiş vaziyette" diyen Erdoğan, "Şimdi bu tehlikeye karşı hocalarımız, anne babaları uyarmak durumunda. Bu tehlikeden kurtulmamız lazım. Bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelasıdır. Uyuşturucu müptelası olmaktan gençliğimizi kurtarmamız lazım. Teknolojinin, uyuşturucu müptelası olmaya gençliğimizi sevk etmesi, şu anda en büyük tehlikemiz. Bu noktada çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. 2 yaşında çocuk bakıyorsunuz, elindeki telefonla nasıl oynuyor. Duygular elimizdeki telefonun esiri haline gelmişse bu bizim için ciddi bir tehdittir. Buna karşı tavrımızı almamız lazım" ifadelerini kullandı.

FIRST LADY'LARI DEVREYE SOKUNCA...

Erdoğan, konuşmasında Afrika ziyaretlerine de değindi. Erdoğan, "Bu hafta içerisinde Sudan, Çat, Tunus'a ziyaretlerimde eserleri yerinde gördüm, iftihar ettim. Ülkenin cumhurbaşkanına burayı (Sevakin Adası) tahsis ederseniz restore edelim dedim. O da sağolsun kabul ettiler. Bir de First Lady'ları devreye sokunca işi sağlama aldık, o da kabul etti" dedi.

KUDÜS MESELESİNDE DOLARLAR İŞİ HALLEDEBİLDİ Mİ?

Konuşmasında petrol ve dolar zengini ülkelere de üstü kapalı mesaj gönderen Erdoğan, "En büyük ihtiyacımız para, petrol, elmas ve silah değil, başarabileceğimize inanmaktır. Şu anda petrolü olanları görüyoruz, parası olanları da görüyoruz. İnanın, biz onların çok çok önündeyiz, ilerisindeyiz. Bir Kudüs meselesinde dolarlar işi halledebildi mi? Dolarlar dünyayı satın alabildi mi? Bu kadar tehdit salladılar, sonunda 128 ülke sen benim irademi dolarla satın alamazsın dedi. Hakikat yerini buldu" diye konuştu.

ABD'YE ELEŞTİRİ: KÖTÜ KOMŞU...

Erdoğan, Türkiye'ye İHA vermeyen ABD yönetimine de sert çıktı. "Başta ABD olmak üzere onlardan İHA isterdik, bize derlerdi ki Kongre'den izin çıkmadı" diyen Erdoğan, "Tamam da nasıl bir stratejik ortağız. Niye Kongre'den izin çıkmıyor. Ama ne oldu, kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Biz şimdi silahlı İHA yapar hale geldik. Bu İHA'larımız 32 bin fite kadar çıkıyor. Daha da güçlü olanların üretir hale geldiler, geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.