Hava Durumu

Asgari ücret cuma günü belli olacak

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2018 yılı için geçerli olacak asgari ücretin, 29 Aralık Cuma günü açıklanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Asgari ücret cuma günü belli olacak

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu.  2018 yılı için geçerli olacak asgari ücretin cuma günü açıklanacağı belirtildi.  Asgari ücrette zam pazarlığında ilk 3 tur görüşmelerinden sonuç alınamaması sonrası, haftanın son iş gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir toplantı gerçekleştirilecek. Bakanlığın asgari ücret kararı burada belli olacak.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Öte yandan asgari ücretin ne kadar olacağı hâlâ gündemdeki yerini korurken, bugün sürpriz bir gelişme yaşanmıştı. Başbakan Binali Yıldırım, son toplantı öncesi programında olmamasına rağmen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşme kararı almıştı.

NE KADAR OLACAK?

Başbakan Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamalarda asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılacağının işaretlerini vermişti. Yıldırım'ın bu açıklamasına göre asgari ücret 2018 yılında en az bin 600 TL olacak. Fakat bu konuda son sözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu söyleyecek.

TÜRK-İŞ asgari ücretin bin 893, DİSK bin 300 ve CHP'de 2 bin TL olmasını talep etmişti. İşveren temsilcisi TİSK ise TÜRK-İŞ'in talebini 'Türkiye gerçeklerine uygun değil" şeklinde değerlendirmişti.

ŞUAN BİN 404 LİRA

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 777 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 404 lira 6 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediğinden net bin 510 lira 87 kuruş olarak hesaplanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.