Hava Durumu

Asgari ücretle ilgili sürpriz gelişme

Asgari ücret konusunda pazarlıklar devam ederken dikkat çeken gelişme yaşandı. Başbakan Yıldırım, programında olmamasına rağmen 2asgari ücret bin 893 olmalı' diyen Türk-İş Başkanı ile görüşeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Asgari ücretle ilgili sürpriz gelişme

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücretin ne kadar olacağı hâlâ gündemdeki yerini korurken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Başbakan Binali Yıldırım, son toplantı öncesi programında olmamasına rağmen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşme kararı aldı. Enflasyon oranında zam yapılacağının işaretlerini veren Yıldırım'ın bu açıklamasına göre asgari ücret 2018 yılında en az bin 600 TL olacak. Fakat bu konuda son sözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu söyleyecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta yapacağı son toplantının ardından asgari ücretin 2018 yılında ne kadar olacağı açıklanacak.

TÜRK-İŞ asgari ücretin bin 893, DİSK  bin 300 ve CHP'de 2 bin TL olmasını talep etmişti. İşveren temsilcisi TİSK ise TÜRK-İŞ'in talebini 'Türkiye gerçeklerine uygun değil" şeklinde değerlendirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.