Hava Durumu

Asırlık çınar ağacının haberini yapan gazeteciye soruşturma! Bursa'yı örnek gösterdi

Sosyal medya hesabından Rize'de bulunan bir çınar ağacının kesilmesine dair bir video paylaşıp uygulamayı eleştiren gazeteci Deniz Varlı ifadeye çağrıldı. Rize Belediyesi'nin, ağacın çürüdüğüne ve kesilmesi gerektiğine yaptığı açıklamaya karşılık Varlı, kendisinin aynı zamanda peyzaj mimarı olduğunu belirtip,  "Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz; İstanbul'da, Bursa'da 300-500 yıllık çınar ağaçlarının nasıl koruma altına alındığını biliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Asırlık çınar ağacının haberini yapan gazeteciye soruşturma! Bursa'yı örnek gösterdi

Rize 'de gazetecilik yapan Deniz Varlı kişisel sosyal medya hesabından kentteki asırlık bir çınar ağacının yıkılmasına dair bir video paylaşmış ve yine geçmişte aynı yerde bulunan tarihi Rize Orta Cami'nin yıkılmasını eleştirmişti. Rize Belediye Başkanı Prof. Reşat Kasap, Varlı'ya kişisel sosyal medya hesabından cevap vermiş, Rize'ye zarar veriyor" demişti. Bunun üzerine Rize Belediyesi, ağacın çürüdüğüne ve kesilmesi gerektiğine dair bir açıklama yayınladı.

"GAZETECİ VE PEYZAJ MİMARIYIM"

Varlı, Rize'de gazetecilik yaptığını, aynı zamanda peyzaj mimarı olduğunu, asırlık bir ağacın nasıl korunabileceğine dair bilgi sahibi olduğunu, dolayısıyla belediye tarafından yapılan açıklamayı komik bulduğunu belirtip, "Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz; İstanbul'da, Bursa'da 300-500 yıllık çınar ağaçlarının nasıl koruma altına alındığını biliyoruz" dedi. Varlı, ağacın, çevrede bulunan dükkânların daha görünür olması için yıkılmış olabileceğini ifade etti.

Varlı Twitter adresinden bu haber nedeniyle ifade vermek üzere emniyete çağrıldığını duyurdu.14.30'da emniyete giren Varlı iki saat sonra ifade verip çıktığın aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.