Hava Durumu

Askere gidecekler e-Devlet'e yığıldı!

Askere gidecekler, celp dönemlerinin açıklanmasının ardından yer bilgilerinin de duyurulmasıyla e-Devlet'e giriş yaparak askerlik yerlerini öğrenebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Askere gidecekler e-Devlet'e yığıldı!

Celp dönemi kısaca askerlik yükümlülükleri olanların askere alınma tarihleridir. 1 yılda 4 celp dönemi vardır. Bu celp dönemleri Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarıdır. Yıl içinde bu dönemlerde askere alım yapılmaktadır. Yani kimse bu zamanlar dışında bir tarihte istese bile askere alınamaz. Hangi celp döneminde ne kadar sayıda asker alınacağı ve nerede askerlik yapacağını Milli Savunma Bakanlığı tarafından her yıl planlanır. Askere alınacak kişi sayısı her yıl ihtiyaca göre değişiklik gösterebilmektedir. Celp dönemleri açıklandıktan sonra askerlik yeri belirlenir.

ASKERLİK YERİ ÖĞRENME

Askerlik yeri e-Devlet kapısı üzerinden basit birkaç adımda öğrenilebiliyor. Asker adayları e-Devlet'e erişebilmek için PTT şubelerinden e-devlet şifrelerini almaları gerekiyor. Her vatandaş gibi T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. e-Devlet şifresinin unutulması durumunda şifremi unuttum servisini kullanarak ya da PTT şubelerinden yeni şifre alarak tekrar sisteme erişebilmek mümkün. Sorunsuzca sisteme giriş yaptıktan sonra içerisinde "Merhaba, size nasıl yardım edebilirim?" yazan beyaz kutucuğa kısa dönem askerlik için "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama", uzun dönem askerlik için ise "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazarak Millî Savunma Bakanlığı ile başlayan bağlantıya girmelisiniz.

Doğru bağlantıya tıklanmasından sonra karşınıza "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" veya "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazılarının gelmesi gerekiyor. Bu bağlantılara tıklayarak adaylar, askerlik yeri hakkında bilgiye ulaşabiliyorlar.

e-Devlet'in sunduğu diğer askerlik hizmetleri

 e-Devlet üzerinden yalnızca askerlik yeri öğrenme değil birçok askerlikle ilgili konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunlar örnek olarak askerlik durum belgesi sorgulama, askerlik durum belgesi doğrulama, ASAL randevu başvuru, ASAL yoklama başvurusu, ASAL adres bilgileri teyidi ve güncellemesi, ASAL celp dönemi tercihi, ASAL sevk başvuru belge doğrulama, personel seferberlik tatbikat sorgulama, personel sefer görev emri sorgulama gibi konularda bilgiye ulaşmak mümkün.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.