Hava Durumu

Askerlikte yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üzerinde çalışılan yeni askerlik sistemi yeni yasama döneminde gündeme gelecek. Yeni sistemde hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik alternatifli olarak yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2018 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2018 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Askerlikte yeni dönem başlıyor

Askerlikte yeni sistem geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üzerinde çalışılan yeni askerlik sistemi yeni yasama döneminde gündeme gelecek. Yeni sistemde hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik alternatifli olarak yer alacak.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un yazısına göre, AK Parti kulislerinde yeni sistemin bundan sonraki süreçte bedelli askerlik uygulamasına ihtiyaç bırakmayacağı konuşuluyor.

PARA ÖDEYEN 2 AY ASKERLİK YAPACAK

Yeni askerlik sisteminde süre olarak öne çıkan düşünce ise 2 ay. Belirli bir para yatırılarak 2 ay askerlik yapılması ve böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesi hedefleniyor.

UZUN DÖNEM DEVAM EDECEK

Ayrıca uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da düşünülüyor. Önümüzdeki günlerde hem süre hem de ücret çalışması alternatifli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve son karar verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.