Hava Durumu

Aşklar nasıl uzun ömürlü olur?

Günümüzde ilişkilerin neden kısa sürdüğünü merak ediyor musunuz? Ya da sağlıklı bir ilişkinin neye ihtiyacı olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aşklar nasıl uzun ömürlü olur?

Tüketim kültürünün hükmünü sürdüğü çağımızda maalesef ilişkiler de bu kültüre kurban gidiyor. Tüketmeden yaşanılan,  maddi kavramlar üzerine inşa edilmeyen ilişkilerin daha uzun süreli olduğunu biliyorsunuzdur. Sevgilinizle bir ilişkiden önce arkadaş olarak zaman geçirmeyi deneyin. Yani önce arkadaş olmakta fayda var. Her şeyi en samimi şekliyle paylaştığınız takdirde aşkınız da bir o kadar uzun ömürlü olacaktır. İlişkide samimiyet ve dürüstlük her şeyden önce gelir. Hataları ve yanlışları zamanında düzeltecek en önemli faktörlerden biridir dürüstlük.

Samimiyet... Ne olursa olsun karşınızdakine samimi ve açık olduğunuzu hissettiriyorsanız bu, güveni de beraber getirecek ve ilişkiniz en temel besinini almış olacaktır. Gerekmedikçe bir şey saklamayın. Onunla ilgili hoşlanmadığınız noktalar varsa güzel bir üslupla, kırmadan dökmeden söyleyin. Açık olmak sorunları biriktirmeden, zamanında çözmeyi sağlar ki bu da ilişkiyi gittikçe büyütür. Unutmayın ilişkiler de bir çocuk gibidir... Besine, güvene, sevgiye, ilgiye, şefkate ihtiyaçları vardır.

Ortak paylaşımlar... Ortak paylaşılan şeyler de çok önemli... Ortak arkadaş gruplarınız olmalı... Beraber ne kadar ortak zevkleri ya da aktiviteleri paylaşabilirseniz birlikte geçirdiğiniz zaman da bir o kadar verimli olur. Beraber film izleyip, ya da bir şiir okuyarak üzerinde fikir tartışması yapmanın zevkini hiç tattınız mı? Ya da birlikte bir antikacı veya sahafa gidip eskilerin kokusunu almayı,  beraber uçurtma uçurmayı... Ya da beraber yemek yapmayı denediniz mi? Birlikte geçirdiğiniz zamanlardan zevk alıyorsanız ve onun yanında kendinizi hiç olmadığı kadar rahat, huzurlu, kendiniz gibi olduğunuzu hissediyorsanız bitmesi için aslında çok da neden yok.

Eğlenebilmek... Birbirininiz eğlenceli yanlarını keşfedin. Gülmek tıpkı bir fidanı sulamak gibi ilişkiyi de besleyen, aşkı büyüten faktörlerden biridir. Kadınlar da erkekler de hareketli ve eğlenceli karakterleri severler aslında. Özellikle erkekler için sürekli gülümseyen kadın onun çekim odağıdır. Bundan kolay kolay vazgeçemezler.

Saygı... Birbirinizin özel alanlarına anlayış göstermek, karşınızdakine nefes alma fırsatı tanımak, uzun bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Her zaman her yere sizinle gidecek diye bir kaide yok. Onun da sizden önce kendine ait bir hayatı olduğunu sakın unutmayın. Birazcık kıskanılmayı her insan sever, fakaaat bunu sakın abartmayın. Yoksa tehlike çanlarının çalmaya başladığını görürsünüz.

Güven... Bu olmadan asla! Ona güvendiğinizi sık sık hissettirin... Bu hem özgüvenin göstergesidir hem de birbirinize ve ilişkinize duyduğunuz saygının...

Şefkat... Özellikle kadınların olmazsa olmazıdır. Onlar için bunu hissedememek yarı aç bir şekilde sofradan kalkmak gibi bir şeydir. Sarılmayı sakın ihmal etmeyin. Özellikle en zor günlerinde onun yanında olduğunuzu hissettirmeniz, emin olun her şeyden ama her şeyden daha değerlidir. Sevgilisini en çok ihtiyacı olduğu anda yanında görememek kadın olsun erkek olsun yıkıcı ve bir o kadar can acıtıcıdır.

Anlayış... Yargılamayın! Önce dinleyin. İlişkiler güllük gülistanlık gidecek diye bir gerçeklik elbette yok. O nedenle bir anlaşmazlık olduğunda önce dinleyin... Öfkelenmekten kaçının. Emin olun mutlaka bir açıklaması olacaktır. Dinleyin, daha sonra kendi fikirlerinizi sunun. Kavga etmek yerine fikirlerinizi tartıştırın.

İşte uzun ömürlü bir ilişkinin ilacı...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.