Hava Durumu

Aşktan uzak durmak isteyenlere 10 tavsiye!

Her insanın hayatının bir döneminde aşktan uzak durduğu zamanlar vardır. Kimi zaman hayal kırıklığı ile sonuçlanan bir ilişki sonrası bu karar verilir, kimi zaman da kariyere odaklanmak isteyen insanlar tercih eder. Ama her şekilde de, yalnız kaldığınız süre zarfında aklınızı başınızdan almaya çalışanlar olacak. Peki aşktan uzak durmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aşktan uzak durmak isteyenlere 10 tavsiye!

Aşktan kaçmak oldukça zor bir süreçtir. Aşk her yerde! Ancak belli başlı tüyoları uygularsanız, hem kendinize ayıracak ve kafanızı toplayacak zamanı bulursunuz, hem de kariyerinize odaklanmak için gerekli enerjiyi. İşte aşktan uzak durmak isteyenlere tavsiyeler:

1-Eski sevgilinizi unutun

Eski sevgilinizi tamamen unutun. Evet çok zor, ancak imkansız değil! Eski sevgilinizle yaptığınız rutin etkinliklerin yerine yenilerini koyun. Eski sevgilinizle güzel anlarınızı aklınıza getirdikçe, yeni bir sevgili bulma isteğiniz artacaktır. Öncelikle zihninizi geçmişi düşünmemeye şartlandırın.

2-Kendinize yeni uğraşlar edinin

Boşluğa düşmeye izin vermeyin. Kendinize hobiler edinmeye çalışın. Mesela bir müzik aleti çalmaya başlayın. Ya da her zaman gitmek istediğiniz ama bir türlü gidemediğiniz dans kursuna yazılın. Kısacası sevgiliniz varken yapamadığınız şeyleri yapın. Yalnızlığın size ne kadar iyi geldiğini anlayacaksınız.

3-Romantik filmlerden uzak durun

Türk filmlerindeki bir aşk hikayesini kim istemez! Ama maalesef geçek hayat filmlerdeki gibi değil. Siz romantik filmler izledikçe, aşka olan özleminiz artacak. Hatta izlediğiniz romantik filmin aynısı bir aşk dileyeceksiniz. Bu tarz filmler, yalnız olduğunuzu, yalnızlığın kötü olduğunu ve bir an evvel kendinize bir partner bulmanız gerektiği mesajını beyninize yerleştirecektir.

4-Kendinizle sosyalleşin

Partiler ve barlar, yeni bir aşk için ideal ortamlardır. Radikal bir karar alıp aşktan elinizi ayağınızı çektiyseniz, sosyal yaşantınıza da bir sınırlama getirmeniz gerekir. Bu dönemde bireysel aktivitelere yoğunlaşın. Kitap okuyun, resim yapın, evcil hayvanınızla vakit geçirin.

5-Size sevgili bulmak isteyenlerden uzak durun

Her insanın arkadaş ortamında çöpçatanlık yapan biri vardır. Siz kesin kararınızı verdiniz ve yalnızlığı seçtiyseniz, çöpçatan arkadaşlarınızla aynı ortamlarda bulunmamaya hatta sosyal medyada bile fazla temasa geçmemeye özen gösterin.

6-Duygusal şarkılar dinlemeyin

Bazı şarkılar insanı dinledikçe aşık olmaya zorlar. Hatta bu şarkıları dinlediğiniz esnada karşınıza çıkan ilk insana bile tutulmanız kaçınılmaz olur. Bu da temelsiz bir ilişkiye yol açacağından sizi duygusal zayıflığa sokacak şarkıları dinlemeyin.

7-Ailenizle vakit geçirin

Aile demek güven demek! Aşktan uzak duran ya da aşk acısı çeken birinin sığınacağı ilk liman ailesidir. Bu dönemde ailenizle bol bol vakit geçirin. Onların ihtiyaçlarını karşılayın. Onlarla sohbet edin.

8-Göz temasları zararlıdır

Göz teması, aşkın ilk adımıdır. İnsanlarla göz göze gelmek istemiyorsanız, toplu taşımalarda kitap okumayı tercih edebilirsiniz. Toplu taşımalarda bu taktiği uygulamanız, aşık olmamak adına size çok şey kazandıracaktır.

9-Yalnızken elde ettiğiniz başarıları hatırlayın

Çoğu insan yalnızken daha başarılı bir kariyer performansı sergiler. İlişkiye başlayıp 'bana neden yazmıyor' diye düşünmek yerine kariyerinize odaklandığınız zamanları ve elde ettiğiniz başarıları düşünün. Bu sizi daha motive edecek ve yalnızlığın iyi bir şey olduğunu size aşılayacaktır.

10-Aşk hayalleri kurmaktan vazgeçin

Gece başınızı yastığa koyduğunuz zaman aşk temalı hayaller kurmaktan vazgeçin. Bu şekilde beyninize aşık olması gerektiği mesajını verirsiniz. Onun yerine gitmek istediğiniz bir yeri düşleyin. Çok istediğiniz kariyer hedefinize ulaştığınızı hayal edin. Kısacası yalnız olduğunuz dünyayı düşünün. Bu sizin kararınızı desteklemenize yardımcı olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.