Hava Durumu

Assange'ın cezaevindeki görüntüleri yayınlandı

Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange, İngiltere'de tutulduğu yüksek güvenlikli hapishanede görüntülendi. Bu görüntülerin çekilmesinden sonra Assange'ın sağlığının bozulduğu ve revirde gözlem altında tutulduğu iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2019 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2019 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Assange'ın cezaevindeki görüntüleri yayınlandı

7 yıl yaşadığı Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde geçtiğimiz Nisan ayında gözaltına alınan WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange'ın İngiltere'de tutuklu bulunduğu Belmarsh cezaevinde kaydedilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Ruptly video ajansında yayınlanan görüntüde Assange'ın yanındaki biriyle sohbet ettiği görülüyor. Videonun, kendini Assange'ın destekçisi olarak tanıtan başka bir tutuklu tarafından kaydedildiği belirtiliyor. Assange, 2010 yılında ABD'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülkeye ait binlerce gizli belge, yazışma ve askeri raporu internet üzerinden yayınlamıştı.

2012'de İsveç'te kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınan Assange Nisan ayında Londra polisinin operasyonuyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Assange'ın iadesini isteyen ABD Adalet Bakanlığı, Julian Assange'a 17 yeni suçlama yöneltti. Bu suçlamalar arasında gizli kaynakların isimlerini edinmek ve yayımlamak da buluyor.

EXCLUSIVE footage of Julian Assange inside Belmarsh prison

READ MORE: https://t.co/BUUI3eCjVt pic.twitter.com/OHXFaZgy3w

-- RT (@RT_com) 7 Haziran 2019
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.