Hava Durumu

Atık suda uyuşturucu aranacak

Uyuşturucu ile mücadelede yeni adımlar atılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerdeki atık sularda, uyuşturucu ya da uyarıcı maddeleri izlemeye başlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Atık suda uyuşturucu aranacak

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, katıldığı bir televizyon programında uyuşturucuyla mücadelede atılacak yeni adımları anlattı.  Bu kapsamda, "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu" kurmak üzere olduklarını, bunun altında "uyuşturucu", "sigara", "alkol" ve "teknoloji" bağımlılığıyla mücadele grupları oluşturacaklarını kaydeden. Akdağ, büyükşehirlerde atık suların incelenerek, uyuşturucu maddelerin izleneceğini de söyledi.  Akdağ, "Bunun ön çalışmasını Adana'da yaptık. Böylece bir şehirde, atık sularda kullanılan uyuşturucu miktarı bütün hepsini ayrı ayrı analiz etme imkanı var. Nihayetinde o uyuşturucuların atık olarak vücuttan atılanlarını takip etmiş oluyoruz. Büyük şehirlerimizde bunları izlemeye başlayacağız" dedi.

SİGARA KULLANIMI YÜKSELDİ

Başbakan Yardımcısı Akdağ, sigara kullanım oranının alınan tedbirlerle yüzde 32'lerden 27'lere düştüğünü ancak yeniden 30'a çıktığını belirterek, "Alınan tedbirlerle daha da inecek. Kontrol etmek zorundayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.