Hava Durumu

Avlu ekibi cezaevinde! 'Bu geziyle ödevimizi yaptık'

Sevilen dizi 'Avlu'nun ekibi Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti. Dizinin yönetmeni Yüksel Aksu, "Cezaevi konusu suistimala uygun bir kavram. Kafadan uydurmak kolay, 'doğru olanı görelim, yanlış bir şey yapmayalım' diyerek bilgiler aldık" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avlu ekibi cezaevinde! 'Bu geziyle ödevimizi yaptık'

Cezaevinde kalan kadınların hikâyesinin anlatıldığı 'Avlu' dizisi oyuncuları, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti, bilgi aldı. Adalet Bakanlığı'nın izniyle, dizinin yönetmeni Yüksel Aksu ile aralarında Nursel Köse, Ceren Moray, Kenan Ece'nin de bulunduğu oyuncular, Cezaevi Savcısı Fuat Arı'dan da bilgi aldı. Cezaevinin tamamında incelemelerde bulunan dizi ekibi, yaşam şartlarını yerinde gördü. Gezinin ardından açıklama yapan dizinin yönetmeni Yüksel Aksu, hükümlülerin yaşadığı yerlerin nasıl olduğunu öğrenmek, somut, doğru bilgileri sahnelere aktarmak istediklerini kaydetti.

DOĞRU OLANI YAPTIK

Aksu, "Bu geziyle ödevimizi yaptık. Kafadan uydurmak kolay, 'doğru olanı görelim, yanlış bir şey yapmayalım' diyerek bilgiler aldık. Cezaevi konusu suistimala uygun bir kavram. Biz topluma gerçekçi ve masalsı havayla suç işlenmemesini, şiddet uygulanmamasını, kadınlara yönelik şiddetin azalmasını arzu eden bir dizi yaptığımız için bu konuda geziyle Adalet Bakanlığı, cezaevi yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Ziyaretimize destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.