Hava Durumu

Avrasya Tüneli zammına düzenleme!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü söyledi. Küçük araçlar için dün yapılan yüzde 26,5'lik zamla 21 liraya yükselen geçiş ücreti,  KDV düzenlemesi sonrası 19,20 TL'ye düştü.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrasya Tüneli zammına düzenleme!

Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV'de indirim yapıldı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı. Bakan Arslan, "Elbette hiç zam yapmayalım isteriz. Ancak döviz kurundaki artışa bağlı olarak tabi bir yıl sonra fiyatları artırdığımızda ve Avrasya Tüneli'nde diğerlerinden farklı olarak, diğerlerinde döviz kuru farkı hesaplanıyor ve yansıtılıyor nitekim yılbaşında yansıttık. Geçen yıl döviz kurundaki fazla oynamadan kaynaklı olarak rakam biraz yüksek çıktı. Dün akşam hesabını yaptık. Bugün bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması yönünden çalışma başlattık. Biz yarın gece itibari ile Avrasya Tüneli geçişlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüş olacağız. KDV kısmı zaten devlete gidiyor. Böylece 21 lira ücret 19 lira 20 kuruşa inmiş olacak. Minibüsler için ise 31,50 olan ücret 28,80 kuruş olarak uygulanacak" dedi.

YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Küçük araçlar için 16,60 lira olan Avrasya Tüneli geçiş ücreti, dün yapılan yüzde 26,5 zamla 21 liraya yükselmişti. Büyük tepki çeken zam sonrası yapılan KDV düzenlemesiyle ücret 19,20 lira oldu. Düzenlemenin yarından itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.