Hava Durumu

'Avrupa Birliği kapısı ardına kadar kapandı'

Türkiye'nin önünde iki seçenek bulunduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, "Ya bize biçilmek istenen kefeni giyeceğiz ya da onu parçalayacağız" dedi. AB'den Türkiye'ye yönelik kınamaya da tepki gösteren Bahçeli, "AB'nin kapısı Türkiye'ye ardına kadar kapatılmıştır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Avrupa Birliği kapısı ardına kadar kapandı'

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Yeniden genel başkan seçildiği büyük kurultayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, kurultayla aynı gün Afrin'in denetim ve kontrol altına alındığını hatırlattı. 18 Mart 2018'e gelinceye kadar nice engellerin aşıldığını belirten Bahçeli, "Büyük kurultay öncesi 'yapamazlar' dediler, yaptık, 'dağıldılar, parçalandılar, bu iş bitti' dediler, alayını kaçtıkları yere kadar kovaladık. Bizi kolay lokma sandılar, boğazlarına durduk... Herkes bilsin ki sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile" dedi.

İKİ SEÇENEĞİMİZ VAR

Bahçeli konuşmasının devamında, "Milli beka namustur, var oluştur. Millet ve devlet olarak varlığımızın sürmesi ana gayemizdir. Türkiye milli bekanın tehlikede olduğu bir süreçten geçerken Milliyetçi Hareket Partisi duruşunu net olarak ortaya koymuştur. Artık hayati nitelikte iki seçenek vardır. Ya ülkemize biçilmek istenen kefeni onursuzca kabulleneceğiz ya da bu kefeni parçalayarak hainlerin kafasına geçireceğiz. Teslimiyet diyenlere, taviz diyenlere karşı geleceğiz. Türkiye önüne çıkarılan her türlü badireyi aşmaya muktedirdir. Tarihi varlığımıza kastetmek isteyen saldırıları defetmenin yolu milli birliğimizi korumaktan geçmektedir. Milli duruş aynı zamanda Türkiye'nin de duruşudur" ifadelerini kullandı.

KONU MİLLİ BEKAYSA SİYASET OLMAZ

Milletin bekasının aynı zamanda şeref konusu olduğunu belirten Bahçeli, "Milli beka tehlikeye düşerse sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki milli duruş Türkiye'nin milli güvenliğinin arkasında durmaktır. Millet için, vatan için, bayrak için, istiklal için her fedakarlığı yapmaktır. Milli beka söz konusu olduğunda siyasi plan yapılamaz. Biz susmayız, ayağa kalkarız ve bozkurt töresinin gereği neyse onu yaparız. Türk milletinin bekası bizim namusumuzdur ve bu uğurda gerekirse seve seve ölüme yürürüz... Terörle mücadeleye verdiğimiz destekten geri adım atmak, çark etmek yoktur" dedi.

AB'YE SERT ELEŞTİRİ

Bahçeli'nin gündeminde Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yönelik tavrı da vardı. "AB üyeliği süreci yılan hikayesine dönmekle kalmayan, temellerimize dinamitlemeye varan bir belirsizliğe bürünmüştür" diyen Bahçeli, "Bu aşamada bırakınız üyeliği, müzakere sürecinin bile sürüp süremeyeceği belirsizdir. AB her seferinde karşımıza bariyerler dikmiştir. Türkiye Cumhuriyeti milli onurun ayaklar altına alınmasına izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

BİTECEKSE BİTER...

Bahçeli, "Gerçekte AB'nin kapısı Türkiye'ye ardına kadar kapatılmıştır. Bu hakikatlerin artık görülmesi ve Avrupa'ya karşı milli bir duruş sergileyerek gerekli cevabın verilmesi bir zorunluluk olmuştur. Türkiye, AB'ye mecbur, muhtaç ve mahkum değildir. Ya onurlu, eşit ve saygın bir üyeliğin yolu açılır ya da evli evine köylü köyüne gider. AB'nin ortaya koyduğu tavra katlanacak ne sabrımız ve ne de tahammülümüz kalmıştır. Bitecekse biter, bu da dünyanın sonu değildir" dedi.

KINASANIZ NE YAZAR...

AB'nin Ege'deki gerilim üzerinden Türkiye'yi kınamasına da sert tepki gösteren Bahçeli, "AB Konseyinin, ülkemizin Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki faaliyetlerini kınayan açıklaması skandaldır, iflah olmaz bir Haçlı kafasıdır. AB'nin kınama mesajı bizim için yok hükmündedir.  Çürük AB zihniyeti, Lozan'dan kaynaklanan haklarımızı gasp etmenin peşindedir... AB Türkiye'yi kınıyormuş; kınasanız ne yazar kınamasanız ne çıkar" dedi.

ÇİPRAS'A: SONUÇLARINA KATLANIR

Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın Türkiye'yle ilgili açıklamalarına da değindi. "Yunan Başbakanı Çipras, Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye cüret etmiştir" diyen Bahçeli, "Herkes aklını başına almalıdır. Türkiye'nin sinir uçlarına dokunan kim olursa olsun sonuçlarına katlanmıştır, bundan sonra da katlanmaya mahkumdur. Bu işin şakası yoktur" ifadelerini kullandı.

PKK'NIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ABD'DİR

Konuşmasında ABD'yi de topa tutan Bahçeli, "Türkiye hain hesapları boşa çıkarmaya kararlıdır. PKK'nın en büyük destekçisi, ne yazık ki, dost ve müttefik bildiğimiz Amerika Birleşik Devletleri'dir... Kontrollü istikrarsızlık ABD'nin bölgedeki stratejik tercihidir... Türkiye terörizmi kullanan dost görünen hasımların oyuncağı olmayacaktır...  Unutulmamalıdır ki, yaşayacaksak adam gibi yaşayalım öleceksek de adam gibi ölelim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.